Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obuolių atsargos žiemai: džemai, tyrė, kompotas

Nepaisant to, kad obuolių parduotuvėse gausu apskritus metus, mes, lietuviai, tradicinių atsargų žiemai nepamirštame. Ir visa laimė! Juk žiemą taip malonu skanauti blynų su kvapnia obuoliene... Išbandykite!
Obuolių džemas
Obuolių džemas / Vida Press nuotr.
Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis
Receptas: Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 kg
Svogūnai: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 žievelių arba apelsino)
Mėtos: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Actas: 3.00 valg. š.
Cukrus: 370.00 g (370 - 500)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite dvi–tris valandas, kad atsirastų sulčių.
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir gerai apkepkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Sumeskite į puodą žieveles, obuolius, pagardinkite actu, druska ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
  3. Tuomet suberkite susmulkintas mėtas ir dar kelias minutes pakaitinkite. Košę sukrėskite į švarius stiklainius ir dėkite į puodą su vandeniu.
  4. Kaitinkite apie 20 minučių ir sandariai užsukite. Ši košė labai pagardina vištienos, triušienos, kalakutienos patiekalus.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Karamelės skonio obuolių uogienė
Receptas: Karamelės skonio obuolių uogienė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 500.00 g
Sirupas: 150.00 ml („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Vanduo: 200.00 ml
Citrinos: 0.50 vnt. (sulčių)
Cukrus: 200.00 ml („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
  3. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.
  4. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas
Receptas: Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 111
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg (minkštimo)
Obuoliai: 2.00 kg (geriausia antaninių)
Apelsinai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nuplautus obuolius, apelsinus su žievelėmis ir moliūgų minkštimą supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi, apibarstykite prieskoniais ir palikite per naktį.
  2. Tuomet masę supilkite į puodą storu dugnu ir virkite apie 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir vėl kaitinkite iki užvirimo.
  3. Karštą džemą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.

Labai tinka prie sūrių, taip pat prie vištienos.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Uogų tyrė
Receptas: Bruknių ir obuolių tyrė
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 26
Receptas
Ingredientai
Bruknės: 2.00 l
Obuoliai: 1.50 kg
Cukrus: 1.50 kg
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Kaip gaminti

1. Bruknes su cukrumi virkite ant mažos ugnies tol, kol cukrus visiškai ištirps.

2. Sudėkite stambiai tarkuotus obuolius ir kubeliais supjaustytą apelsino žievelę. Virkite apie 15–20 minučių.

3. Dalį, kurią norėsite suvalgyti iškart, dėkite į šaldytuvą, o likusią masę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Suskleisti
Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas
Receptas: Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 kg
Kaukazinės slyvaitės: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 300.00 g
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų.

2. Slyvaites perrinkite, sudėkite į kiaurasamtį, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite.

3. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sudėkite slyvaites ir kaitinkite neužverdant 5–7 minutes. Išgriebkite.

4. Į sirupą sudėkite obuolių skilteles ir kaitinkite neužverdant 5–7 minutes. Suberkite slyvaites ir išmaišykite.

5. Kompotą skieskite vandeniu pagal skonį.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su obuoliais
Receptas: Paprikos, marinuotos su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Obuoliai: 3.00 kg (rūgščių (geriausia antaninių))
Vanduo: 4.00 l (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (300 - 400 - marinatui)
Actas: 300.00 ml (marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Obuolius taip pat supjaustykite, išpjaukite sėklalizdžius.
  2. Į puodą supilkite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Į verdantį marinatą paeiliui kelioms minutėms įmeskite paprikas ir obuolius.
  3. Sudėkite juos į indelius ir užpilkite marinatu. Iš karto sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais