Obuolių čatnis: pakylės iki dangaus!

Iš obuolių galima sausti ne tik sultis ar virti saldžią obuolienę. Obuolių čatnis – puikus pagardas, tinkantis prie mėsos patiekalų. Šio patiekalo receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Norfos“ kulinarijos meistrai.
Obuolių čatnis
Obuolių čatnis / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 0,5 kg rudeninių obuolių,
  • 3-4 valg. š. cukraus,
  • 150 ml. acto,
  • 100 g cukraus,
  • 1 vnt. svogūno,
  • 2 skilt. česnako,
  • 2 arbat.š. malto imbiero,
  • 1 arbat.š. ciberžolės,
  • 1 arbat. š. cinamono,
  • 1 arbat. š. druskos.

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, česnaką.

  2. Visus ingredientus sudėkite į puodą, užpilkite actu, sudėkite prieskonius.

  3. Virkite ant lėtos ugnies, nuolat maišykite.

  4. Gaminimo laikas apie 50 min.

  5. Supilstykite į švarius stiklainius ir laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis