Tarkuotų obuolių blynai
Ingredientai:
- 400 g saldžiarūgščių obuolių;
- 2 puodelių pieno;
- 3 kiaušinių;
- 50 g cukraus;
- miltų (pagal poreikį);
- sviesto;
- cukraus pudros.
Pasiruošimas
Išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, pieną, miltus ir tarkuotus obuolius. Tešla turi būti tiršta. Kepkite riebaluose iš abiejų pusių iki paruduos. Patiekite apibarstę cukraus pudra.
Mieliniai blynai su obuoliais
Ingredientai
-
600 g miltų;
- 3 kiaušiniai;
- 100 g cukraus;
- 450 g pieno arba vandens
- 20 g mielių
- 4-5 obuoliai
- Aliejus
Paruošimas
Kiaušinius ir cukrų išplakite. Įpilkite pieno, druskos ir miltų. Gerai išmaišykite. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje ir įmaišykite į tešlą. Sudėkite obuolius (obuoliai nulupti, supjaustyti griežinėliais). Stebėkite šiltoje vietoje 30–40 min. Kepkite geros kokybės aliejuje. Skanaus!
Obuolių žiedai blynų tešloje
Ko reiks?
- 2 kiaušinių;
- 0,5 l pieno;
- 300 g miltų;
- 1 žiupsnelio druskos;
- 1 kg obuolių;
- 100 g cukraus;
- Aliejus, sviestas kepimui.
Gaminimas:
Sumaišykite visus blynų tešlos ingredientus ir padėkite į šoną. Paimkite visus obuolius, nuplaukite, nulupkite, supjaustykite 2 cm pločio apskritimais, vidurį išpjaukite peiliu.
Tada obuolių žiedus panardinkite į blynų tešlą ir kepkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi ant vidutinės ugnies. Apkepkite iš abiejų pusių. Skanaus.