Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obuolių puota: keli blynų receptai, kurie pakerės ir mažus, ir didelius

Ruduo visada kvepia obuoliais ir cinamonu. Kol vieni kulinarai svarsto, ką čia su jais veikti, kiti žino, kad pasiūla daugiau nei plati – nuo pyrago, salotų iki nuostabių ir, svarbiausia, labai greitai paruošiamų obuolių blynų. Štai tvnet.lv dalinasi keliais receptais.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Shutterstock.com

Tarkuotų obuolių blynai

Ingredientai:

  • 400 g saldžiarūgščių obuolių;
  • 2 puodelių pieno;
  • 3 kiaušinių;
  • 50 g cukraus;
  • miltų (pagal poreikį);
  • sviesto;
  • cukraus pudros.

Pasiruošimas

Išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, pieną, miltus ir tarkuotus obuolius. Tešla turi būti tiršta. Kepkite riebaluose iš abiejų pusių iki paruduos. Patiekite apibarstę cukraus pudra.

Shutterstock.com/Obuolių pyragas
Shutterstock.com/Obuolių pyragas

Mieliniai blynai su obuoliais

Ingredientai

  • 600 g miltų;

  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g cukraus;
  • 450 g pieno arba vandens
  • 20 g mielių
  • 4-5 obuoliai
  • Aliejus

Paruošimas

Kiaušinius ir cukrų išplakite. Įpilkite pieno, druskos ir miltų. Gerai išmaišykite. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje ir įmaišykite į tešlą. Sudėkite obuolius (obuoliai nulupti, supjaustyti griežinėliais). Stebėkite šiltoje vietoje 30–40 min. Kepkite geros kokybės aliejuje. Skanaus!

Shutterstock.com/Obuolių pyragas
Shutterstock.com/Obuolių pyragas

Obuolių žiedai blynų tešloje

Ko reiks?

  • 2 kiaušinių;
  • 0,5 l pieno;
  • 300 g miltų;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 1 kg obuolių;
  • 100 g cukraus;
  • Aliejus, sviestas kepimui.

Gaminimas:

Sumaišykite visus blynų tešlos ingredientus ir padėkite į šoną. Paimkite visus obuolius, nuplaukite, nulupkite, supjaustykite 2 cm pločio apskritimais, vidurį išpjaukite peiliu.

Tada obuolių žiedus panardinkite į blynų tešlą ir kepkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi ant vidutinės ugnies. Apkepkite iš abiejų pusių. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais