Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Obuolių pyragas smaguriams: neįtikėtinai gardus!

Obuolių pyragus kepame ne tik rudenį, kai prasideda šviežių vaisių sezonas. Tai nuostabus desertas ir žiemos savaitgaliui. Šaltuoju sezonu pyragas gali būti saldesnis, karameliškesnis, tad šįkart jį skaniname gal vos netikėtu, bet lengvai nusiperkamu ingredientu. Idealus kąsnelis prie arbatos ar kavos!
Obuolių pyragas su „Rududu“
Obuolių pyragas su „Rududu“ / g-blogas.lt nuotr.

Ingredientai:

  • 120 g cukraus;
  • 120 g sviesto (minkšto);
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 150 g kvietinių miltų;
  • 2 dideli arba 3 vidutiniai saldžiarūgščiai obuoliai;
  • 1 skardinė „Rududu“.

Gaminimas:

1. Į dubenį dėkite sviestą, berkite paprastą ir vanilinį cukrų, o tada išsukite iki purios balkšvos masės. Po vieną į šią masę įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai išsukite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa.

2. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite, o tada plona srovele suberkite į sviesto ir kiaušinių masę.

3. Pagamintą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (idealu – nuimamais kraštais). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, o tada sumaišykite su „Rududu“. Jei „Rududu“ masė būtų per kieta, prieš maišant su obuoliais skardinę įstatykite į karštą vandenį ir palaukite, kol suminkštės.

5. Karamelės ir obuolių mišinį tolygiai paskirstykite ant paruoštos pyrago tešlos.

6. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 30–35 min. Leiskite atvėsti, o tada pjaustykite ir galite skanauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos