Ingredientai:
Tešlai:
- 280 g kefyro
- 130 avižinių miltų + 50 g trupiniams
- 130 g šviesių speltų miltų
- 2 kiaušinių
- 50 g sviesto
- 1 šaukšto vanilinio cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Varškės masei:
- 360 g varškės
- 60 ml kefyro
- 1 kiaušinio
- 0,5 šaukšto rudojo cukraus
Obuolių masei:
- 5–6 obuolių
- 40 g razinų
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 2 šaukšteliai rudojo cukraus
Gaminimas:
- Tešlai skirtus sausus produktus sumaišyti kartu.
- Į miltų masę mušti kiaušinius, supilti kefyrą, tirpintą sviestą, viską gerai išmaišyti (turi būti tirštos grietinės konsistencijos) ir 2/3 tešlos supilti į kepimo formą.
- Likusią tešlos dalį sumaišyti su 50 g miltų, jei reikia ir daugiau, kad būtų gana standi tešla.
- Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, apiberti cukrumi, citrinos sultimis, sudėti razinas ir sumaišyti.
- Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušiniu ir kefyru.
- Ant supiltos tešlos sudėti varškę, o ant jos paruoštus obuolius.
- Likusią tešlos dalį imti šlapiomis rankomis ir gabalėliais sudėti ant viršaus.
- Kepti apie 1 val. 200 °C orkaitėje.
Daugiau receptų rasite derlingas.lt