„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Obuolių pyragas su varške

Obuolių ir varškės derinys visada nustebins kiekvieną. Šį pyragą skaniausia valgyti šiltą, o jei šalia patieksite vanilinių ledų, skonis taps neapsakomu.
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 280 g kefyro
  • 130 avižinių miltų + 50 g trupiniams
  • 130 g šviesių speltų miltų
  • 2 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Varškės masei:

  • 360 g varškės
  • 60 ml kefyro
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 šaukšto rudojo cukraus

Obuolių masei:

  • 5–6 obuolių
  • 40 g razinų
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

Gaminimas:

  1. Tešlai skirtus sausus produktus sumaišyti kartu.
  2. Į miltų masę mušti kiaušinius, supilti kefyrą, tirpintą sviestą, viską gerai išmaišyti (turi būti tirštos grietinės konsistencijos) ir 2/3 tešlos supilti į kepimo formą.
  3. Likusią tešlos dalį sumaišyti su 50 g miltų, jei reikia ir daugiau, kad būtų gana standi tešla.
  4. Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, apiberti cukrumi, citrinos sultimis, sudėti razinas ir sumaišyti.
  5. Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušiniu ir kefyru.
  6. Ant supiltos tešlos sudėti varškę, o ant jos paruoštus obuolius.
  7. Likusią tešlos dalį imti šlapiomis rankomis ir gabalėliais sudėti ant viršaus.
  8. Kepti apie 1 val. 200 °C orkaitėje.

Daugiau receptų rasite derlingas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs