Odetos gražuoliai pyragėliai su obuoliais

„Su rudeniu į namus grįžta ir obuoliai. Teko prisiminti seną, gerą receptą, kurį atradau prieš kelis metus“, – dalinasi maisto tinklaraštininkė Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašų“ kūrėja.
Pyragėliai su obuoliais
Pyragėliai su obuoliais / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 1 pakuotės sluoksniuotos tešlos (naudojau bemielę, bet galite pyragėlius kepti ir su mieline tešla),
  • 3 obuolių,
  • 3 šaukštų medaus,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 šaukštų razinų,
  • citrinos sulčių.

Kaip gaminti:

1. Obuolius perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius ir dar šiek tiek pačio obuolio. Viršuje išpjaukite griovelius ir pašlakstykite citrinos sultimis.

2. Razinas sumaišykite su medumi. Iš tešlos išpjaukite obuolio formas, tik jos turi būti didesnės nei patys obuoliai.

3. Tešlą patepkite kiaušinio plakiniu. Į obuolio vidų dėkite razinas ir dėkite ant tešlos. Šiek tiek paspauskite. Dėkite į 180°C orkaitę ir kepkite 15-20 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis