Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odetos grikių „apkepas“: lengvas ir gardus

„Jau buvau pamiršusi kokie skanūs gali būti grikiai... Seniai jais nesimėgavau, nes dažniausiai grikius naudoju tik kaip garnyrą. Bet kartais visiškai verta į grikius pažvelgti kitaip. Šiandien siūlau pasimėgauti šiuo lengvu pagrindiniu patiekalu“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Grikių „apkepas“
Grikių „apkepas“ / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 200 g virtų grikių,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 morkos,
  • 1 poro (baltosios dalies),
  • 1/2 cukinijos,
  • 150 g sūrio (aš naudoju čederio),
  • 4 šaukštų šaldytų žirnelių,
  • pagal skonį druskos ir pipirų,
  • žiupsnelio muskato riešuto,
  • 1/2 šaukštelio prieskonių daržovėms,
  • šlakelio aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintas daržoves. Kai daržovės suminkštės dėkite žirnelius, muskato riešuto, daržovių prieskonių ir išmaišykite.

2. Į grikius įmuškite kiaušinius, sutarkuokite sūrį, sudėkite kepintas daržoves, berkite druską ir pipirus ir išmaišykite.

3. Viską sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180°C temperatūroje 20-25 min. Skanaus!

P.S. Masė turi būti lipni – iš jos galima formuoti ir kotletukus bei kepti keptuvėje su aliejumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito