„Mums labai patiko ir tas padažas – jis vertas atskirų pagyrų. Išbandykit“, – siūlo Odeta.
Jums reikės:
- 350 g maltos vištienos,
- 1 svogūno,
- 4 česnako skiltelių,
- 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
- ½ šaukštelio džiovinto rozmarino,
- ¾ šaukštelio druskos,
- 50 g panko džiūvėsėlių,
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
- 175 ml vištienos sultinio,
- 1 šaukšto medaus,
- 1 valgomojo šaukšto angliškų garstyčių,
- 75 ml grietinėlės.
Kaip gaminti:
1. Svogūną sutarkuokite, o česnakus išspauskite į maltą mėsą. Suberkite čiobrelius, rozmariną, druską, džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite. Suformuokite 10 kamuoliukų.
2. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite mėsos kukulius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps ir bus beveik iškepę.
3. Tuomet pilkite vištienos sultinį ir patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol kukuliai bus paruošti.
4. Į keptuvę su kukuliais dedame medų, garstyčias ir maišome, kol medus ištirps. Pilame grietinėlę, išmaišome ir dar 2-3 min patroškiname. Užtrukau iki 30 min. Tai puikus patiekalas užimtai darbo dienai.