Odetos Kuršėnų vyniotinis su maskarpone – tobulas desertas

Nuostabusis, purus ir minkštas Kuršėnų vyniotinis – receptu dalinasi Odeta Kudopčenkienė, maisto tinklaraščio „Samčio užrašai“ kūrėja. Skanaus!
Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių,
  • 4 šaukštų cukraus,
  • 4 šaukštų miltų.

Kremui:

  • 200 g maskarponės sūrio,
  • 200 g grietinėlės,
  • 100 g cukraus pudros,
  • 1 citrinos žievelės,
  • 1/2 citrinos sulčių.

Kaip gaminti:

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standumo. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į trynių masę.

2. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Tolygiai paskleiskite per visą kepimo skardą. Dėkite į 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 min, kol gražiai iškeps.

3. Virtuvinį rankšluostį pabarstykite cukraus pudra, padėkite iškeptą biskvitą ir susukite volelį. Padėkite atvėsti.

4. Kremui grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir citrinos žievele. Įmaišykite maskarponę, įspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.

5. Atvėsusį biskvitą išvyniojame ir pertepame kremu. Susukame ir dedame į šaldytuvą 2-3 val. Galite užberti ir sezamo sėklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų