Odetos ukrainietiški čeburekai – skaniausi, kokius ragavote

„Šie čeburekai buvo pasiūlyti mano vyro, nes jis kiek atsimena, tai mažam jam, močiutė tokius kepdavo. O ji turėjo ukrainietiškas šaknis. Teko ieškoti tikslaus recepto. Radau ir išbandžiau. Ką galiu pasakyti? Ogi tai, kad tai buvo skaniausi mano ragauti čeburekai. Ir dabar juos kepsiu tik taip. Sudominau? Išbandykite savo virtuvėje“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Čeburekai
Čeburekai / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • svogūno,
  • 3 šaukštų aliejaus,
  • 2 morkų,
  • 200 g grybų (gali būti pievagrybiai),
  • nedidelio kopūsto,
  • 2 šaukštų pomidorų padažo,
  • šaukštelio česnakinės druskos,
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų.

Tešlai:

  • 500 g miltų,
  • 350 ml šilto vandens,
  • 3 šaukštų aliejaus,
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:

1. Į šiltą vandenį supilkite aliejų, berkite druskos ir išmaišykite. Mišinį po truputį pilkite į miltus ir užmaišykite tešlą. Minkykite apie 10 min., kol tešla taps minkšta ir elastinga.

2. Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintus svogūnus. Pakaitinkite 2 min. ir sužerkite tarkuotas morkas. Maišydami pakepinkite 2 min., suberkite smulkintus grybus, pakepinkite 2 min. Berkite česnakinę druską, pipirus, krėskite pomidorų padažą ir išmaišykite.

3, Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Troškinkite, kol kopūstai suminkštės. Atvėsinkite.

4. Imkite gabalėlį tešlos, susukite į rutulį ir iškočiokite. Ant vieno paplotėlio krašto dėkite 1–2 šaukštus daržovių įdaro, lakštą užlenkite ir užspauskite šonus. Taip suformuokite visus čeburekus.

5. Juos po kelis dėkite į įkaitintą aliejų ir iškepkite iš abiejų pusių. Valgykite su sultiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais