Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieno puodo troškinys: skubantiems ir išalkusiems

Odeta Kudopčenkienė, tinklaraščio „Samčio užrašai“ kūrėja sako, kad tai – lengvai pagaminamas patiekalas. O mes net neabejojame, kad dargi ir labai labai skanus.
Vieno puodo troškinys
Vieno puodo troškinys / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

3 morkų,

2 paprikų,

4 skiltelių česnako,

1 svogūno,

šlakelio alyvuogių aliejaus,

4 bulvių,

450 g kalakutienos faršo,

2 šaukštų nevirtų ryžių,

1 kiaušinio,

1 šaukštelio vištienos prieskonių,

druskos ir pipirų pagal skonį,

1 šaukšto pomidorų pastos,

daržovių sultinio.

Kaip gaminti:

1. Puode su šlakeliu aliejaus pakepinkite tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus, paprikas. Sudėkite smulkintus česnakus.

2. Kai daržovės suminkštės, dėkite kubeliais pjaustytas bulves.

3. Į kalakutienos faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite nuplautus ryžius, vištienos prieskonius, pipirus, druską ir išmaišykite. Formuokite graikiško riešuto dydžio kukuliukus. Dėkite į puodą.

4. Užpilkite sultiniu (kad vos vos apsemtų viską) ir troškinkite 25 -30 minučių ant vidutinės kaitros. Likus 5 minutės iki troškinimo pabaigos, įdėkite pomidorų pastos ir išmaišykite. Baikite troškinti ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?