Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ogmios mieste“ duris atvėrė neįprastas restoranas – pitarija „FIRE PLACE“

Net neabejojame, jog tikrai ne kartą lankėtės vienoje ar kitoje picerijoje. Tačiau ar kada nors teko užsukti į pitariją? Apie tai, kas gi ta pitarija, koks maistas puikuojasi pitarijos meniu, iš kur jis kilęs, kuo išskirtinis ir už ką pamėgtas lankytojų, mums papasakojo pitarijos restorano „FIRE PLACE“ savininkai ir puoselėtojai – Rashid Mahmudov ir jo žmona Aušra.
Restorano „FIRE PLACE“  interjeras
Restorano „FIRE PLACE“ interjeras / Įmonės nuotr.

Pagrindinis „FIRE PLACE“ akcentas – malkinė krosnis

Kaip ir sufleruoja naujojo „Ogmios miesto“ restorano pavadinimas, pagrindinis šio restorano akcentas ir vieta, aplink kurią sukasi šio restorano virtuvės darbuotojų veiksmas – malkinė krosnis. Tai byloja ir restoranėlio šūkis: „FIRE PLACE“ – ką tik iš krosnies!“.

Pasak pagrindinio restorano šefo ir savininko Rashido, gaminant maistą malkinėje krosnyje, jis įgauna unikalaus medžio dūmo skonio ir aromato, kurio neįmanoma atkartoti jokiais kitais maisto gamybos metodais. „Be to, temperatūra malkinėje krosnyje yra tolygiai paskirstyta: tiek krosnies viduryje tiek kraštuose ji išlieka vienoda, todėl joje kepamas maistas visada iškepa tolygiai“ – sako pašnekovas ir priduria: „tikriausiai esate pastebėję, kad malkinėje krosnyje kepta pica visuomet gardesnė už elektrinėje krosnyje keptą. Taip yra ir dėl itin aukštos temperatūros, kurią galima pasiekti malkinės krosnies dėka. Tokioje krosnyje maistas paruošiamas greitai, tad, pavyzdžiui, kepant picas ar pitas – galime išgauti traškią tešlą ir tobulai ištirpusius sūrius bei padažus“.

Galime išgauti traškią tešlą ir tobulai ištirpusius sūrius bei padažus

Tiesa, maisto gaminimas malkinėje krosnyje turi ir savų iššūkių bei reikalauja nemažai praktinių įgūdžių. „Būtina nuolatos stebėti krosnies temperatūrą, o net ir minute vėliau iš jos ištrauktas patiekalas dažnu atveju gali būti perkepęs, tad virėjui visuomet būtina išlikti budriam“ – juokiasi Rashidas.

Įmonės nuotr./Restorano „FIRE PLACE“ malkinė krosnis
Įmonės nuotr./Restorano „FIRE PLACE“ malkinė krosnis

Nuo itališkos picos iki žydiškos šakšukos

Pasak restorano bendrasavininkės Aušros, restorano asortimentas nėra labai didelis, tačiau dėka savo įvairovės – įtinka kiekvieno skoniui. „FIRE PLACE“ virtuvė mišri. Savo asortimente turime ir itališkų picų, kurių tešlą gaminame iš specialių itališkų, picoms skirtų miltų ir patys brandiname; ir artimųjų rytų virtuvės patiekalų, tokių kaip pitos ar azerbaidžianietiška kiaušinienė „KUKU“; ir žydiškos šakšukos ( שקשוקה), kuri, pasak mūsų lankytojų – pati skaniausia Vilniuje!” – šypsosi pašnekovė ir priduria: „ir aš jais tikiu! Juk šakšuką, kaip ir kitas mūsų restoranėlyje gaminamas kiaušinienes, specialiose ketaus keptuvėlėse kepame malkinėje krosnyje! Toks jų paruošimo metodas tikrai išskirtinis. Krosnyje kepamos kiaušinienės tobulai atskleidžia visų savo ingredientų skonius bei aromatus!”

Pasakodamas apie restorano patiekalų įvairovę, Rashidas papildo, jog restorano meniu tikrai rasite taip lietuvių mėgstamų sriubų, ir užkandžių, ir desertų. „Visi mūsų patiekalai gaminami šviežiai, gavus užsakymą, todėl patiekalai lankytojus pasiekia tobulos konsistencijos, geriausiame savo būvyje“ – priduria pašnekovas.

Įmonės nuotr./restorane „FIRE PLACE“ gaminta kiaušinienė
Įmonės nuotr./restorane „FIRE PLACE“ gaminta kiaušinienė

Picerija – vieta, kur galima gauti picų; pitarija – vieta, kur galima gauti ne tik jų!

Paklausti, kaip kilo mintis restoraną pristatinėti kaip pitariją, pašnekovai juokiasi: „na, krosnyje keptas picas mes kepame, bet tai nėra mūsų išskirtinumas. O štai pitos – visai kas kita! Vietų, kur galima gauti šviežutėlių, malkinėje krosnyje keptų pitų, Vilniuje ne tiek ir daug. Taip ir pradėjome restoraną „FIRE PLACE“ vadinti pitarija“.

Pitarija – vieta, kur galite paragauti išties kokybiško šio išskirtinio Rytų Viduržemio regiono kilmės patiekalo.

Taigi pitarija – vieta, kur galite paragauti išties kokybiško šio išskirtinio Rytų Viduržemio regiono kilmės patiekalo. Jei dar neteko ragauti, pita – skirtingose pasaulio šalyse paplitęs patiekalas. Tai iš specialios, minkštos tešlos pagaminta duonelė, kuri būna įdaryta įvairiausiais įdarais. „Dažniausiai tai būna mėsa, daržovės, sūris, humusas, įvairūs kiti padažai. Mūsų restorane rasite pusryčių pitą su sviestuku, kumpiu, fetos sūriu; vietnamietišką pitą su vištienos kukulaičiais, marinutomis morkomis ir agurkais; taip pat pitą su tuno įdaru, jautiena bei net keletą vegetariškų pitų su įvairiomis daržovėmis, humusu. Visų mūsų restorane kepamų pitų, kaip beje ir picų tešlą nuo 0 gaminame ir brandiname patys!“ – „Ogmios mieste“ įsikūrusios pitarijos „FIRE PLACE“ pitų asortimentą pristato restorano savininkas.

Įmonės nuotr./restorane „FIRE PLACE“ gaminta kiaušinienė
Įmonės nuotr./restorane „FIRE PLACE“ gaminta kiaušinienė

„FIRE PLACE Ogmios mieste“ – kraustynės ar plėtra?

Neseniai „Ogmios mieste“ duris atvėrusi pitarija „FIRE PLACE“ yra šeimos restoranėlis, kurį iš Azerbaidžiano kilęs Rashidas Mahmudovas ir jo žmona Aušra iš jo įkūrėjų perėmė prieš dvejus metus. Per restorano gyvavimo laiką, jį atrado ir pamėgo daugybė Vilniečių ir miesto svečių, tad nenuostabu, kad restoranėlis, turintis vos 5 staliukus ir sėdimą baro zoną, visų norinčių sutalpinti nebepajėgia. „Savimeilei gal ir malonu, bet prieš svečius nepatogu, kai jiems tenka palaukti eilėje...“ – sako Rashidas. „Tad nusprendėme, kad pats laikas atidaryti dar vieną, erdvesnę „FIRE PLACE“ vietą“ – sako Aušra.

„Ogmios mieste“ įsikūrusiame restorane, vienu metu galime priimti net 50 žmonių! Ir nors restoranams čia tikrai nemaža konkurencija, nepabūgome. Juk „Ogmios miestas“ – vienas didžiausių traukos centrų. Be to, žmonėms patinka galimybė rinktis, išbandyti ir atrasti naujus skonius. Na, o mus atrasti gali būti sunku, tačiau atradus pamiršti – dar sunkiau!” – juokiasi Aušra.

Įmonės nuotr./Restorano „FIRE PLACE“ interjeras
Įmonės nuotr./Restorano „FIRE PLACE“ interjeras

„Bent jau kol kas, sprendimo įsikurti Verkių g., „Ogmios mieste“, nesigailime. Administracijos darbuotojai čia išties paslaugūs, žmonių srautai taip pat nemaži. Belieka tik nuoširdžiai dirbti, ir tikime, netrukus būsime atrasti ir pamilti „Ogmios miesto“ lankytojų!” – viltimis dalinasi Rashidas.

Tad jei norite pasimėgauti išskirtinėmis krosnyje keptomis kiaušinienėmis (kuriomis, beje, galima pasimėgauti ne tik rytais, kadangi jos tiekiamos visą restorano darbo laiką: I-VI 8-21 val, VII 9-19 val), gardžiųjų pitų ar krosnyje keptų picų – “FIRE PLACE” – vieta, kur viso to tikrai rasite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas