Svarbiausias – namų jaukumas
Anot E. Kislovski, per visus beveik dešimt veiklos metų „Holigans“ gerokai keitėsi. Jos teigimu, restoranas augo, transformavosi, tačiau visada – tobulėjo. O to įrodymas – pernai įgyvendinta naujovė.
Praėjusiais metais „Holigans“ perėjo į rafinuotesnį lygį ir pakvietė klientus mėgautis ne tik šviežiais dienos pietumis bei vietinės gamybos saldumynais, bet ir atvykti lėtai vakarienei su šefo Jokūbo Jurgaičio siūlomais aukštos kokybės patiekalais.
„Šis naujas veiklos konceptas mums leido peržengti tradicinius vegetariško ar veganiško maisto rėmus. Vietoje to, nusprendėme susitelkti į platesnę idėją – dar įvairesnius ir sveikesnius pasirinkimus. Todėl šiandien save vadiname vertingo augalinio maisto restoranu“, – sako „Holigans“ vadovė.
Tokia nauja veiklos koncepcija, jos teigimu, suteikė galimybę restoranui pritraukti visus, kurie ieško sveikesnių pasirinkimų bei vertina tvarų gyvenimo būdą. O tai, tikina pašnekovė, itin aktualu šeimoms, kurios yra pagrindinė ir restorano, ir „Ogmios miesto“ auditorija. Todėl čia įsikūręs „Holigans“ nusprendė daugiausia dėmesio skirti tam, kas aktualiausia didžiausiam lankytojų ratui.
„Tai – sotūs, kasdien šviežiai gaminami dienos pietūs, taip pat labai įvairus vaikų meniu, patogiai atnaujintos mažųjų žaidimų erdvės tiek viduje, tiek lauko terasoje. Norime, kad šeimos galėtų mėgautis apsilankymais pas mus, todėl atsakingai kuriame meniu, puoselėjame jaukios ir laimingos atmosferos aplinką. Pernai pasiūlėme lėtas vakarienes, naują rafinuotą gastronominę patirtį, tačiau visada esame atviri visiems. „Holigans“ yra gero maisto vieta kiekvienam – ne tik veganams ir vegetarams. Nuolatos siekiame aukščiausio skonio standarto, stengiamės klientus nustebinti. Skatindami patiekalus ragauti ir savo akiratį plėsti visus gero maisto mėgėjus, norime savo restoraną paversti vieta, į kurią būtų gera sugrįžti kaip į šiltus namus“, – dalinasi E.Kislovski.
Sužavi net skeptikus
Nuo savo veiklos pradžios 2016-aisiais, toliau pasakoja E. Kislovski, restoranas išbandė daug įvairių konceptų. Jos teigimu, „Holigans“ ieškojo, kas geriausiai atitinka lankytojų poreikius, pačio verslo vertybes.
„Iš pradžių eksperimentavome su įvairiais patiekalais, tokiais kaip Tandūro krosnyje keptos picos, veganiški sušiai ir Bento dėžutės. Nors tai pritraukė smalsuolių, vėliau šių idėjų atsisakėme, nes jos neatitiko mūsų pagrindinio klientų rato poreikių“, – tikina pašnekovė.
„Todėl, – tęsia ji, – supratome, kad turime tobulinti tai, dėl ko mus pamilo lankytojai ir ypač – šeimos. O nuo pat pradžių ypatingą dėmesį skyrėme desertams. Buvome vieni pirmųjų Lietuvoje, pradėjusių gaminti veganiškus tortus be pridėtinio cukraus bei gliuteno, ir jiems iki šiol naudojame tik ekologiškus produktus. Atsižvelgiame ir į įvairias alergijas, maisto netoleranciją. Taip savo desertus pritaikėme labai plačiai auditorijai. Toks meniu konceptas leidžia tėvams, atvedusiems vaikus prie mūsų desertų vitrinos, ramiai pasakyti – „Čia galite rinktis bet ką“. Taigi mūsų skanėstai yra tikrasis „Holigans“ pasididžiavimas. Ir juos vertina ne tik besirenkantys sveikatai palankesnius desertus, bet ir tie, kurie ieško geriausio skonio bei kokybės santykio“.
Todėl „Holigans“ filosofija, pabrėžia E.Kislovski, visada rėmėsi ne tik į veganiško ir vegetariško maisto gamybą, bet ir mitų griovimą. O didžiausias stereotipas šioje srityje, jos manymu, yra tai, kad augalinė mityba gali būti labai ribota ar neskani.
„Šios filosofijos laikomės iki šiandien, nuolat ieškodami būdų, kaip išlaikyti savo meniu kokybę ir kūrybingumą. Vienas iš mūsų svarbiausių tikslų – parodyti, kad veganų ir vegetarų maistas gali būti ir sveikas, ir skanus visiems, nepriklausomai nuo jų mitybos įpročių. Todėl nuolatos griauname mitus ir ypač – kalbant apie desertus. Nors dažnai manoma, kad saldumynai be pieno ir kiaušinių negali būti skanūs, mes įrodome priešingai. O norėdami tai patvirtinti, visiems smalsiems lankytojams siūlome degustuoti mūsų desertų gabalėlius nemokamai. Taip net didžiausi skeptikai įsitikina mūsų veganiškų skanėstų skoniu bei kokybe“, – šypsosi pašnekovė.
Pažada dar nustebinti
Keisdamas požiūrį į sveiką maistą ir griaudamas populiariausius mitus apie mitybą, „Holigans“ nuolatos ieško sprendimų, kaip savo meniu sudominti kuo platesnį žmonių ratą. Todėl, pasak E. Kislovski, restoranas siūlo ir puikias mėsos alternatyvas, kurios nustebina net visavalgius, taigi čia lankytis bei mėgautis patiekalais gali visi.
„Norime, kad mūsų maistas būtų skanus ir patrauklus ne tik veganams bei vegetarams, bet ir jų draugams ar šeimos nariams, besirenkantiems tradicinę mitybą. Turime didelį bei įvairų meniu, kurį nuolatos tobuliname. Mėgstame eksperimentuoti ir puikus to įrodymas – įdomios naujienos. Jas netrukus ir pristatysime savo lankytojams“, – teigia „Holigans“ vadovė.
Paklausta, kaip naujovėmis praturtina savo meniu, ji sako – restorano komanda labai dažnai keliauja, visada ieško naujų įkvėpimų iš skirtingų pasaulio virtuvių. „Šias patirtis netrukus atspindės ir „Holigans“ valgiaraštis, kuris ateityje stebins įvairesnėmis spalvomis, drąsesniais skoniais, kūrybingesniais pasirinkimais. Visa tai keis jau pamėgtus patiekalus. Planuojame pristatyti naujų sezoninių valgių, kurie sujungs tarptautinius kulinarinius atradimus su vietiniais, ekologiškais ingredientais. Nestovime vietoje, įgyvendiname naujoves, restoranas taip pat yra numatęs plėtrą, todėl tuos, kurie mus myli bei mėgsta „Holigans“ meniu ir filosofiją, tikrai dar nustebinsime“, – pažada E.Kislovski.
Restoranas „Holigans“ visų laukia „Ogmios mieste“, Verkių g. 27, Vilniuje. Telefonas: +370 640 77277, el. paštas: info@holigans.lt, svetainė: https://holigans.lt. Restorano darbo laikas – I-IV 11:30–16:00, V-VI 11:00–20:00, VII 11:00–18:00.