Skaičiuojama, jog pasaulyje egzistuoja apie 670 skirtingų pavlovos receptų! Tačiau labai dažnai pasitaiko atvejų, kai prisidengiant žymiojo deserto vardu, pardavinėjami paprasčiausi morengai, dekoruoti grietinėle ir uogomis. Tačiau tikroji pavlova – visai kas kita! Tikroji pavlova – tai viduje minkštas ir traškus išorėje baltyminis morenginis pagrindas, pagardintas becukrės plaktos grietinėlės kremu ir šviežiomis uogomis ar vaisiais. Ir nors tikroji pavlova tikrai turi gausybę variacijų, tačiau visas jas vienija subtilus ir harmoningas balansas tarp morengo saldumo, šviežių uogų gaivos bei šių ingredientų tekstūros.
Mūsų misija – profesionalių konditerių rankomis kurti desertus, kuriuose harmoningai dera skonis, grožis ir kokybė.
Lietuvoje, idealiausia vieta, kurioje galite paragauti šio deserto yra Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrusioje kavinukėje „PAVLOVA“. Ši unikali, monokonceptinė desertinė, kurios idėja atkeliavo iš Estijos, siūlo net dešimt skirtingų pavlovos variacijų! Desertinė specializuojasi klasikinės pavlovos gamyboje ir siūlo skirtingų dydžių desertus, pagardintus sezoniniais vaisiais ir uogomis. „Mūsų misija – profesionalių konditerių rankomis kurti desertus, kuriuose harmoningai dera skonis, grožis ir kokybė.“ – desertinės tikslais dalinasi jos įkūrėja Sniežana. Kavinukėje galite pasirinkti vieną iš trijų šio desertų saldumo lygių nuo saldaus iki mažiausiai saldaus bei įsigyti vienam žmogui skirtą desertą ar 1,2 kg sveriantį pavlovos tortą ypatingoms progoms.
Beje, balerinų desertu pavlova pravardžiuojama ne tik dėl legendos apie baleriną, kuriai neva ir buvo sukurtas šis desertas. Taip ji vadinama dar ir dėl savo lengvumo, dekoravimui naudojamų uogų gaivumo bei mažo kaloringumo! Dėl šių savybių pavlova dažnai vadinama ir „vasaros desertu“, ar „tortu be kaltės“.
„Ogmios mieste“ įsikūrusi „PAVLOVA“ kavinukė, šių unikalių desertų gamybai naudoja tik natūralius, kruopščiai atrinktus ingredientus, šviežias uogas. Kremą desertinės konditeriai plaka tik iš šviežios, 35% riebumo grietinėlės į kurią nededa jokio pridėtinio cukraus! Visi kavinukėje tiekiami desertai kepami vietoje ir gaminami tik gavus užsakymą, matant klientui. „Pavlova nemėgsta laukti – norint pasigardžiuoti ja tuomet, kai ji vis dar tobulai traški išorėje ir maloniai minkšta viduje, o viršutinis plaktos grietinėlės ir uogų sluoksnis dar nepraradęs efektingos savo išvaizdos, geriausia jį suvartoti kuo greičiau: per 1-24 valandas priklausomai nuo šio deserto pagrindo.“ – sako kavinukės įkūrėja Sniežana.
Jei susigundėte, ir suskubote į „Ogmios miestą“ ieškoti desertinės „PAVLOVA“, turėkite omenyje, kad firminio – pačio ypatingiausio šios desertinės deserto tikrai nerasite vitrinoje! Firminis kavinukės desertas „Baltoji pavlova“ – toks subtilus ir toks delikatus, jog gali būti patiekiamas tik ką tik pagamintas! Taigi jį, pavlovos šedevrus kuriančios konditerių rankos gaminti pradės tik po Jūsų užsakymo! „O nuostabiausias faktas apie pavlovos desertus yra tai, jog jie ne tik tobulai skanūs, bet ir mažai kaloringi! Štai pavyzdžiui mūsų firminė „Baltoji pavlova“ turi vos 270 kcal, tai puodelio kavos su pienu atitikmuo!“ – pavlovos desertų energetinę vertę dėsto kavinukės vadovė Sniežana. Palyginimui pasakysime, jog pavyzdžiui gabalėlis torto „Napoleonas“ turi apie 650 kcal!
Saldus, išorėje traškus, viduje minkštas morenginis krepšelis, pagardintas papildomai nesaldintos plaktos grietinėlės kremu ir šviežiomis uogomis ar sezoniniais vaisiais, susijungia į tobulą skonių ir tekstūrų, saldumo ir rūgštumo balansą ir sukuria ne tik išskirtinio skonio, bet ir išskirtinės išvaizdos desertą!
Norisi paragauti? Užsukite į „PAVLOVA“ Vilniuje, Ogmios mieste, Verkių g. 31A