Garsėja ne tik vafliais
Dvi tonos miltų, apie pusantros – šviežių vaisių ir daugiau kaip 700 kilogramų šokolado. Tiek ingredientų savo patiekalų gamybai, pasakoja Š.Mazalas, kasmet sunaudoja „Vaflių namai“.
Jei šiuos produktus sudėtume ir padaugintume iš aštuonerių restorano veiklos metų, gautume populiariausio Lietuvoje orlaivio „Boeing 737 MAX“ svorio. Tačiau į „Vaflių namų“ lankytojų lėkštes, šypsosi Š.Mazalas, kasdien skrenda ne vien maisto kiekybės pažadas.
„Mūsų virtuvės statistika ne tik rodo restorano populiarumą, bet ir įsipareigojimą kokybei. Kiekvienas patiekalas gaminamas tik iš šviežių, atrinktų ingredientų, todėl lankytojai visada gali tikėtis maisto, pagaminto kokybiškai, su meile bei dėmesiu. Kitaip ir būti negalėtų. Per beveik aštuonerius veiklos metus „Vaflių namai“ patyrė daug pokyčių, leidusių mums tobulėti ir atrasti tai, ką lankytojai mėgsta labiausiai“, – sako restorano vadovas.
Ši, duris „Ogmios mieste“ dar 2016-aisiais atvėrusi vieta, prisimena jis, startavo su tuomet unikaliu veiklos ir meniu konceptu. „Vaflių namai“ lankytojams pasiūlė patiekalus, kurių dalies iki šiol neturi joks kitas restoranas Lietuvoje. Anot pašnekovo, tokia naujovė priimta labai pozityviai, nes čia ir šiandien siūloma paragauti unikalių patiekalų su vafliais.
„Savo favoritą pas mus ras ir norintieji pavalgyti sočiai, pasimėgauti mėsos ar žuvies patiekalais, ir mėgstantys vėlyvuosius pusryčius ar desertus. Tačiau mūsų stiprybė yra ne tik vaflių įvairovė, bet ir ypatingas požiūris į šeimas bei vaikus. Išskirtinį dėmesį skirdami savo patiekalams ir jų kokybei, norime, kad restorane lankytojai jaustųsi jaukiai, būtų svetingai aptarnauti, pasijustų tarsi namuose. Taip tėvai ir vaikai gali kurti dar artimesnį tarpusavio ryšį, džiaugtis laiką leisdami laiką kartu“, – apie restoraną kalba jo vadovas.
Rudenį – gardžios naujienos
Susitelkę į šeimas, „Vaflių namai“ joms dedikavo savo interjerą, meniu, patiekalų įvairovę, įrengė vaikų žaidimų erdvę. O kai visa tai, anot Š.Mazalo, praturtina draugiškas bei nuolatos besišypsantis personalas, lankytojai iš restorano išeina pakylėti ir nori sugrįžti.
„Kurdami savo meniu, daug dėmesio skiriame ir sveikesniems ingredientams, taip pat siūlome veganiškų patiekalų, alternatyvų be glitimo. Nuo pat pirmos dienos žinojome – mums labai svarbūs jauniausių lankytojų ir restoraną aplankančių šeimų įspūdžiai. Todėl sprendimas turėti didžiulę vaikams skirtą erdvę – pasiteisino. Tėvai čia gali atsipalaiduoti, žinodami, kad jų mažieji saugiai žaidžia. O po žaidimų – laukia vafliai. Juos vaikams siūlome ir iš tik mažiesiems skirto meniu“, – teigia pašnekovas.
Ir šį, ir įprastą restorano valgiaraščius „Vaflių namai“ atnaujina reguliariai. Nors pirminė patiekalų koncepcija kruopščiai išlaikoma, meniu naujovės pristatomos atsižvelgiant į sezoniškumą ar pasaulines madas.
„Nuolatos stengiamės nustebinti savo lankytojus ir reguliariai atnaujiname savo meniu pagal šviežiausius sezono ingredientus, taip pat žvalgomės po pasaulyje vyraujančias tendencijas. Norime būti šiuolaikiški, inovatyvūs, mylimi. O tai daryti galime tik neužmigdami ant laurų. Todėl savo svečiams ruošiame naujienas, dar daugiau dėmesio skirsime vaikų erdvei. Norime, kad kiekvienas apsilankymas pas mus taptų nepamirštamu, siekiame lankytojus stebinti ne tik skaniu maistu, bet ir atmosfera, primenančia namus“, – tikina Š.Mazalas.
Tuo įsitikinti ir užsukti į „Vaflių namus“ jis kviečia „Ogmios mieste“, Verkių g. 29A, Vilniuje. Restorano telefonas: +370 655 14785 el. paštas: restoranas@vafliunamai.lt, svetainė: https://vafliunamai.lt. „Vaflių namai“ dirba I–IV ir VII nuo 10 iki 20 val., V–VI – nuo 10 iki 21 val.