Vieni – šaltai rūkytų lašinių, kiti – kaimiškų dešrelių, treti – šviežutėlio šamo. Nors „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus siūlo išties gausų kaimiškų gėrybių asortimentą, čia apsilankę mėsos bei žuvies mėgėjai sako – šie gaminiai privalo atsidurti kiekvieno kulinaro krepšyje.
Juos pripildyti pasiruošę įmonės „Kumpeliukas“ pardavėjai. Prekeiviai kiekvieną penktadienį kviečia atvykti į „Ogmios miesto“ turgų, padegustuoti mėsos gaminių bei išsirinkti savo mėgstamiausius. Ir tai padaryti, šypsosi bendrovės, įsikūrusios Varluvos kaime, Kauno rajone, vadovė Vilija Gardienė, tikrai verta, nes šiame turguje parduodami tik natūralūs, sertifikuoti produktai.
„Prekiaujame kaimiškais, šaltai rūkytais mėsos gaminiais. Patys esame ir jų gamintojai, ir prekiautojai. Tai yra pirmos, tiesioginės rankos, kurios garantuoja šviežumą, natūralumą, aukščiausią kokybę. Visi mūsų produktai pagaminami ir parduodami per vieną parą, todėl užtikriname, kad ryte išrūkytais gaminiais pirkėjai galės mėgautis tos pačios dienos vakare arba kitos rytą. Tačiau garantuojame ne tik šviežumą. Turime šalies kulinarinio ir tautinio paveldo sertifikatus, esame įsitvirtinę rinkoje, jau pripažinti bei mėgstami šalies pirkėjų. Galime tik patvirtinti – mūsų gaminiai išties kokybiški“, – pažymi V.Gardienė.
„Kumpeliuko“ asortimentas, jos teigimu, be galo įvairus. Turėdama dvylika mėsos rūkyklų visoje Lietuvoje, įmonė, pasak V.Gardienės, pirkėjams siūlo didžiulę produktų įvairovę.
„Mūsų autoparduotuvės prekystaliuose – šaltai rūkyti mėsos gaminiai. Tai kumpiai, lašiniai, nugarinės, dešros, dešrelės, šių produktų turime ir vytintų. Taip pat prekiaujame sūdytais lašinukais, šonine, gaminame vyniotinius, paštetus. Savo rūkyklose naudojame tik natūralias alksnio malkas, griežtai reguliuojame rūkymo procesus. Todėl produktus gaminant nėra neigiamo poveikio sveikatai. O tai tik patvirtina nuolatos atliekami laboratoriniai tyrimai“, – akcentuoja „Kumpeliuko“ vadovė.
Į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų iš Palūšės kaimelio, Ignalinos rajone, kiekvieną penktadienį atkeliauja ir Rolandas Šilinskas. O jis jau puikiai pažįstamas šių Aukštaitijos kraštų gyventojams bei svečiams. R.Šilinskas čia yra atidaręs „Palūšės piratų“ barą, šalia kurio veikia žuvies rūkykla, šviežiais ir rūkytais gaminiais džiuginanti tiek vietinius, tiek dabar ir „Ogmios miesto“ turgaus lankytojus.
„Nuo pat mažumės augau ežerų krašte – Aukštaitijos Nacionaliniame parke. Žvejyba man buvo labai artima, kartu tai – pomėgis ir maistas, kurį mėgdavo visa šeima. Rūkyti žuvį išmokė tėvas, kai dar buvau jaunuolis, o dabar prieš ketverius metus nuleidau bures „Palūšės piratų“ bare. Iš čia į „Ogmios miesto“ turgų ir atkeliauja mūsų gaminiai. Pirkėjus stebinu plačiu asortimentu, ištrauktu tiesiai iš mano mobiliosios rūkyklos. Todėl šviežia žuvis – garantuota. Turime šamų, ungurių, karšių bei dar daug kitokių gėrybių“, – pasakoja R.Šilinskas.
Be šių gaminių, „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus pirkėjus nustebins ir kitais delikatesais. Daugiau nei 30 ūkininkų bei gamintojų iš visos Lietuvos čia atveža ekologiškų šviežių, raugintų bei marinuotų daržovių, skaniausių vaisių, rankų darbo šimtalapių, įvairiausių bandelių ir sausainių, šviežiausios duonis, šilauogių bei kitokių uogienių, sulčių, ožkų pieno sūrių.
Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks sausio 10-ąją. Kiekvieną penktadienį jis pirkėjus pasitiks Verkių g. 29, „Ogmios mieste“, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.