Stintos – viena mylimiausių lietuvių žuvų. O meilė joms ypač suaktyvėja kiekvieną vasarį, kuomet žvejai džiugina šviežiu šio delikateso laimikiu. Tačiau „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus kviečia nelaukti žiemos galo. Stintos čia esančius prekystalius puošia jau beveik mėnesį. Ir jos tapo tikromis šio kiekvieną penktadienį organizuojamo renginio žvaigždėmis.
Stintas į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų atveža jo lankytojams jau puikiai pažįstamas „Palūšės piratų“ kapitonas Rolandas Šilinskas. Įprastai ant savo prekystalio prekybininkas kloja paties išrūkytą žuvį, kuri čia atkeliauja iš Ignalinos rajono. Tačiau šiuo metu R. Šilinskas ūkininkų turgaus pirkėjams siūlo išties unikalų delikatesą.
„Stintomis prekiaujame jau nuo sausio pradžios. Šios labai vertingos, skanios ir lietuvių ypač mėgstamos žuvys turgaus lankytojams pristatomos tiesiai iš Latvijos žvejų, žvejojančių Baltijos jūroje, tinklų. Lietuvoje jų kol kas nėra, stintos čia pasirodys vasarį. O latviai šias žuvis jau gaudo, nes Rygos įlankoje sąlygos žvejybai palankesnės, nėra stipraus vėjo“, – pasakoja R.Šilinskas.
Delikatesu jos, anot prekybininko, vadinamos ne veltui. Stintos skanios sūdytos, keptos, džiovintos, vytintos. „Tai – labai puiki žuvis“, – šypsosi „Palūšės piratų“ įkūrėjas.
Dėl šios priežasties, jos teigimu, „Ogmios miesto“ ūkininkų turguje susidomėjimas stintomis – didžiulis. „Kol žuvys šviežios, riebios, su ikrais, pirkėjai jas šluoja. O ir stintų paruošimas lengvas. Jas galima valgyti su daržovėmis ar duona. Išsikepei stintas, užsidėjai ant riekės sviesto ir valgai su arbata. Fantastika“, – sako pardavėjas.
Tokią duoną, kuri tobulai pagardintų šviežias stintas, į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų atveža Edita Kavaliauskienė. Su vyru Modestu Druskininkuose įkūrę „Editos kepyklėlę“, šio šeimos verslo savininkai čia prekiauja naminiais kepiniais.

Viena tokių – su raugu kepta ruginė duona, kuri, anot ūkininkų turgaus prekybininkės, savo skoniu, aromatu ir šviežumu puikiai derėtų prie šiųmečio stintų laimikio.
„Esame ne kartą patys ją valgę su silke, kitomis žuvimis. Juoda duona turi natūralaus rūgštumo, kuris papildytų stintų sūrumą. Todėl labai rekomenduojame tokį derinį. Kviečiame stintas valgyti su mūsų namine duona ir mėgautis unikaliais tradicinio lietuviško maisto skoniais“, – siūlo E.Kavaliauskienė.
Tačiau ne tik žuvimis ir naminiais kepiniais turtingas „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus. Be šių delikatesų, čia kiekvieną penktadienį galima rasti kalną kitų kaimiškų gėrybių. Turgus kviečia įsigyti prie stintų taip pat tobulai derančių šviežių, raugintų bei marinuotų daržovių, pasidairyti po kitų prekybininkų asortimentą.

O jų prekystaliai nukrauti ir įvairiais vaisiais, konditerijos gaminiais, pieno produktais, natūraliai rūkyta mėsa, fermentuotais gėrimais, sultimis, uogienėmis. Čia ir gausybė kitų gėrybių iš šalies ūkių.
Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks sausio 24-ąją. Kiekvieną penktadienį jis pirkėjų laukia Verkių g. 29, „Ogmios mieste“, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.