„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje – ypatingas sezono delikatesas: čia jo rasti galima anksčiau nei kitur

Netrukus prasidės vasaris, o su juo šalies pajūrį ir kitas Lietuvos vietas užplūs paskutinį žiemos mėnesį tradiciškai rengiamų stintų švenčių lankytojai. Tačiau sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Ogmios miestas“ kiekvieną penktadienį šurmuliuojantis ūkininkų turgus šios žuvies mylėtojams jau dabar turi puikių žinių. Stintos čia parduodamos nuo sausio pradžios bei tapo bene geidžiamiausiu pirkėjų laimikiu. Todėl šių žuvų pardavėjai siūlo nedelsti, aplankyti artėjančio penktadienio, sausio 24-osios, „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų, kuomet dar bus galima spėti pasidžiaugti šviežiu delikatesu bei prie jo tobulai derančiais pagardais.
„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje – ypatingas sezono delikatesas: čia jo rasti galima anksčiau nei kitur
„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje – ypatingas sezono delikatesas: čia jo rasti galima anksčiau nei kitur / „Ogmios miesto“ nuotr.

Stintos – viena mylimiausių lietuvių žuvų. O meilė joms ypač suaktyvėja kiekvieną vasarį, kuomet žvejai džiugina šviežiu šio delikateso laimikiu. Tačiau „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus kviečia nelaukti žiemos galo. Stintos čia esančius prekystalius puošia jau beveik mėnesį. Ir jos tapo tikromis šio kiekvieną penktadienį organizuojamo renginio žvaigždėmis.

Stintas į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų atveža jo lankytojams jau puikiai pažįstamas „Palūšės piratų“ kapitonas Rolandas Šilinskas. Įprastai ant savo prekystalio prekybininkas kloja paties išrūkytą žuvį, kuri čia atkeliauja iš Ignalinos rajono. Tačiau šiuo metu R. Šilinskas ūkininkų turgaus pirkėjams siūlo išties unikalų delikatesą.

„Stintomis prekiaujame jau nuo sausio pradžios. Šios labai vertingos, skanios ir lietuvių ypač mėgstamos žuvys turgaus lankytojams pristatomos tiesiai iš Latvijos žvejų, žvejojančių Baltijos jūroje, tinklų. Lietuvoje jų kol kas nėra, stintos čia pasirodys vasarį. O latviai šias žuvis jau gaudo, nes Rygos įlankoje sąlygos žvejybai palankesnės, nėra stipraus vėjo“, – pasakoja R.Šilinskas.

Delikatesu jos, anot prekybininko, vadinamos ne veltui. Stintos skanios sūdytos, keptos, džiovintos, vytintos. „Tai – labai puiki žuvis“, – šypsosi „Palūšės piratų“ įkūrėjas.

Dėl šios priežasties, jos teigimu, „Ogmios miesto“ ūkininkų turguje susidomėjimas stintomis – didžiulis. „Kol žuvys šviežios, riebios, su ikrais, pirkėjai jas šluoja. O ir stintų paruošimas lengvas. Jas galima valgyti su daržovėmis ar duona. Išsikepei stintas, užsidėjai ant riekės sviesto ir valgai su arbata. Fantastika“, – sako pardavėjas.

Tokią duoną, kuri tobulai pagardintų šviežias stintas, į „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų atveža Edita Kavaliauskienė. Su vyru Modestu Druskininkuose įkūrę „Editos kepyklėlę“, šio šeimos verslo savininkai čia prekiauja naminiais kepiniais.

„Ogmios miesto“ nuotr. /„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje – ypatingas sezono delikatesas: čia jo rasti galima anksčiau nei kitur
„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje – ypatingas sezono delikatesas: čia jo rasti galima anksčiau nei kitur / „Ogmios miesto“ nuotr.

Viena tokių – su raugu kepta ruginė duona, kuri, anot ūkininkų turgaus prekybininkės, savo skoniu, aromatu ir šviežumu puikiai derėtų prie šiųmečio stintų laimikio.

„Esame ne kartą patys ją valgę su silke, kitomis žuvimis. Juoda duona turi natūralaus rūgštumo, kuris papildytų stintų sūrumą. Todėl labai rekomenduojame tokį derinį. Kviečiame stintas valgyti su mūsų namine duona ir mėgautis unikaliais tradicinio lietuviško maisto skoniais“, – siūlo E.Kavaliauskienė.

Tačiau ne tik žuvimis ir naminiais kepiniais turtingas „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus. Be šių delikatesų, čia kiekvieną penktadienį galima rasti kalną kitų kaimiškų gėrybių. Turgus kviečia įsigyti prie stintų taip pat tobulai derančių šviežių, raugintų bei marinuotų daržovių, pasidairyti po kitų prekybininkų asortimentą.

„Ogmios miesto“ nuotr. /„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje – ypatingas sezono delikatesas: čia jo rasti galima anksčiau nei kitur
„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje – ypatingas sezono delikatesas: čia jo rasti galima anksčiau nei kitur / „Ogmios miesto“ nuotr.

O jų prekystaliai nukrauti ir įvairiais vaisiais, konditerijos gaminiais, pieno produktais, natūraliai rūkyta mėsa, fermentuotais gėrimais, sultimis, uogienėmis. Čia ir gausybė kitų gėrybių iš šalies ūkių.

Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks sausio 24-ąją. Kiekvieną penktadienį jis pirkėjų laukia Verkių g. 29, „Ogmios mieste“, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Artėja LEA kvietimas įsigyti naujus šilumos siurblius su kompensacija
Reklama
„BITmarkets“ parodoje „Next Block Expo“ laimėjo apdovanojimą už geriausią klientų aptarnavimą
Reklama
Verslo civilinė atsakomybė: kokių sričių įmonės ją patiria dažniausiai ir kodėl?
Reklama
Amžėjimas nėra nuosprendis: kas gali padėti išlaikyti energiją ir jaunystę?