Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandiškas obuolių pyragas

Sodai lūžta nuo obuolių, o mes kepame pyragus. Kad neatsibostų tie patys, ieškome naujų receptų. Šiandien siūlome jums išmėginti olandiško obuolių pyrago receptą. Tikrai gardus!
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / 123RF.com nuotr.

Tešlai reikės:

  • 2,5 st. miltų,
  • 4 arb. š. cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 200 g sviesto,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 valg. š. vandens.

Įdarui:

  • 1,5 kg obuolių,
  • 2 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • 2/3 st. cukraus,
  • 60 g sviesto,
  • 1 arb. š. malto cinamono,
  • 1 arb. š. imbiero miltelių,
  • žiupsnelio muškato riešuto.

Viršui:

  • 1 st. miltų,
  • ½ st. rudojo cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 90 g sviesto,
  • ½ st. susmulkintų graikinių riešutų.

Gaminimas:

Pirmiausia pasigaminkite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sutarkuokite šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų su miltais, kol gausis trupinėliai. Įmuškite kiaušinį, įpilkite pora šaukštų šalto vandens. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldymo kamerą.

Pasiruoškite įdarą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis – maždaug į 16 dalių. Suberkite į dubenį, apšlakstykite citrinos sultimis ir cukrumi, išmaišykite.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, maksimaliai padidinkite kaitrą ir suberkite obuolius. Maišydami kaitinkite maždaug 2 minutes. Tada sumažinkite ugnį ir dar kaitinkite 7 minutes, kol obuoliai išskirs sultis.

Obuolius sukrėskite į koštuvą, kad atskirtumėte susidariusį skystį. Tada jį pilkite į keptuvę ir kaitinkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių, kols pradės karamelizuotis. Tada sudėkite atgal obuolius, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir padėkite atvėsti.

Pasiruoškite pyrago viršų. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sutarkuokite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kad susidarytų trupiniai. Pabaigoje suberkite maltus graikinius riešutus.

Iš pyrago pagrindui skirtos tešlos iškočiokite apskritimą. Į išardomą kepimo formą įtieskite kepimo popierių, įdėkite tešlą, palikdami gana aukštus kraštus. Sudėkite obuolių įdarą, o viršų apibarstykite trupiniais, kad jie visiškai padengtų obuolius.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50-60 minučių, kol trupiniai gražiai apskrus. Iškepusį pyragą palikite atvėsti bent 3 valandoms ir ragaukite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais