Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Omletas nekasdieniškai: keptas orkaitėje, susuktas į vyniotinį, saldus desertinis

Ko reikia omletui? Kiaušinių, trupučio pieno, druskos, kartais dar ir miltų. Žinoma, taip pat ir sugebėjimų jį teisingai iškepti. Tačiau jei pridėsite papildomų ingredientų, formuosite ir/ar kepsite netradiciškai, galite gauti patiekalą, kuris bus gerokai nutolęs nuo savo klasikinio varianto. Bandome?
Omletas puodelyje
Omletas puodelyje / Astos Černės nuotr.
Omletas puodelyje
Receptas: Omletas puodelyje
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 1.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės (mėgstamas)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti itališki prieskoniai (bazilikas, mairūnas, raudonėlis ir kt.): 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Puodelį (250 ml) plonai ištepkite aliejumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytas kumpio riekeles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Maišykite šakute, kol visi produktai gerai išsimaišys.
  2. Kepkite mikrobangų krosnelėje minutę. Išimkite ir pamaišykite šakute. Tuomet kepkite dar 2 minutes, kol kiaušiniai bus iškepti, sutvirtėję.
  3. Jei norite, apibarstykite dar saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Patiekite nedelsdami, karštą. Skanaus!
Suskleisti
Omleto vyniotinis
Receptas: Omleto vyniotinis
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 - 4 - omletui)
Miltai: 1.00 valg. š. (omletui)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - omletui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (omletui ir įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 5.00 g (mišinys pagal skonį - omletui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (omletui ir įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (omletui ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (kalakutienos - įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (kelių griežinėlių raudonos ir geltonos - įdarui)
Žalumynai: (smulkinti - įdarui) 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Lydytas sūrelis: (tepamas - įdarui) 3.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir česnaku. Baigdami kepti sudėkite paprikų kubelius, smulkintus žalumynus, paskaninkite pipirais ir druska. Atvėsinkite.

2. Kiaušinius išplakite su pienu, miltais, aliejumi. Įberkite prieskonių, pipirų ir druskos.

3. Kiaušinių plakinį supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę stačiakampę formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, kol gražiai parus.

4. Išimtą iš orkaitės omletą pravėsinkite, nulupkite popierių ir patepkite lydyto sūrelio ir majonezo mišiniu, sudėkite keptą faršą ir susukite. Vyniotinį įsukite į kepimo popierių ir 1–2 valandas laikykite šaldytuve. Tiekite supjaustę griežinėliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Maži omletai indeliuose
Receptas: Maži omletai individualiuose indeliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 85.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Špinatai: 50.00 g
Vištienos krūtinėlė: 100.00 g (kepta krūtinėlė arba mėgstamas kumpis)
Pievagrybiai: 170.00 g
Fetos sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Šlakeliu aliejaus plonai ištepkite 4 porcijinius indelius (9 cm skersmens).
  2. Kiaušinius ir pieną šluotele išplakite iki vientisos masės.
  3. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite, špinatus sukapokite. Keptą vištos krūtinėlę ar kitą mėgstamą kumpelį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus ir kepkite, kol taps skaidrūs. Tuomet suberkite tarkuotą morką ir pievagrybius. Maišydami pakepinkite dar porą minučių. Suberkite špinatus ir kaitinkite, kol jie subliūkš.
  5. Išimkite daržoves iš keptuvės ir šiek tiek atvėsinkite. Sumaišykite su trupinta feta, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite šią masę į kiaušinių plakinį. Gerai sumaišykite.
  6. Paskirstykite paruoštą masę į kepimo indelius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min., kol kiaušiniai bus visiškai iškepę.
  7. Iškepusių omletų viršų papuoškite špinatų lapeliais ir saujele trupintos fetos. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Omletas su ryžiais
Receptas: Omletas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 57
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Ryžiai: 180.00 g (virtų arba apie 65 g - nevirtų)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 - maltų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  3. Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
  4. Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais.
  5. Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
  6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės.
  7. Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės. Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
  8. Patiekite omletą iš karto su norimais priedais.
Suskleisti
Omletas kumpio „krepšeliuose“
Receptas: Omletas kumpio „krepšeliuose“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 33
Receptas
Ingredientai
Kumpis: 4.00 riekės (didelės - mėgstamo rūkyto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 50.00 ml (arba pieno)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlio)
Krapai: 1.00 vnt. (nedidelio ryšulėlio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorą, porą ir krapus susmulkinkite.
  2. Kiaušinius gerai iki putų išplakite. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, smulkintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
  3. Į keksiukams kepti skirtą skardelę ar formeles gražiai įklokite po riekelę kumpio, suformuokite tarsi krepšelį ir į jo vidų pripilkite kiaušinio masės.
  4. Kepkite apie 15–20 min. 180 laipsnių orkaitėje.  
Suskleisti
Plikytas omletas su daržovėmis
Receptas: Plikytas omletas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Grietinėlė: 400.00 ml
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Konservuoti žirneliai: 1.00 st.
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais, iš marinato išgriebtus žirnelius gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į dubenį suberkite miltus, užplikykite puse kiekio užvirintos grietinėlės, gerai išsukite.

2. Kai masė kiek pravės, įmuškite kiaušinius, dar sykį gerai išsukite. Supilkite likusią grietinėlę ir maišykite, kol masė taps vientisa.

3. Supilkite į sviestu išteptą kepimo indą. Ant viršaus suberkite morkas, konservuotus žirnelius.

4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių (nevarstykite orkaitės durelių).

5. Ištraukę apibarstykite tarkuotu parmezanu ir vėl pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir dailiai apskrus. Puoškite šviežiais prieskoniniais žalumynais.      

Suskleisti
Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
Receptas: Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (švieži)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 1.00 st.
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Žirnelius atšildykite ir gerai nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite. Kiaušinius šakute arba specialia šluotele labai gerai išplakite iki vientisos masės, bet žiūrėkite, kad plakinys nesuputotų, nes iškepęs omletas sukris.

2. Į kiaušinių plakinį sumeskite špinatus ir žirnelius, atvėsintus apkeptus svogūnus, viską pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę ir dar sykį išplakite.

3. Storos kepimo formos dugną ištepkite riebalais, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje, kol omletas dailiai parus. Tiekite supjausčiusi trikampėliais, su šviežiais pomidorais.

Suskleisti
Omletas su įdaru
Receptas: Agento 007 omletas su įdaru
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 77
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 g (4–6)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 80.00 g (80–100)
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuoto)
Pienas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sūris: 40.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (augalinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir apkepkite kitą pusę.

2. Pievagrybius apkepinkite kitoje keptuvėje, paskui sumaišykite su šiaudeliais supjaustytu agurku, susmulkintu česnaku, grietine, smulkintomis petražolėmis.

3. Ant vienos omleto pusės sudėkite įdarą, užklokite jį kita omleto puse, keptuvę uždenkite dangčiu ir palaikykite porą minučių. Pabarstykite svogūnų laiškų.  

Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai 

Suskleisti
Omletas su makaronais
Receptas: Omletas su makaronais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė geltonos saldžiosios)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 60.00 g (smulkiai tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus.

2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais. Griežinėliais supjaustykite cukiniją.

3. Šparagines pupeles trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Vietoje jų galite naudoti brokolinius ar žiedinius kopūstus arba žalius žirnelius.

4. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais, įmaišykite pieną.

5. Makaronus ir daržoves sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą, užpilkite kiaušinių plakinį, pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu.  

Suskleisti
Omletas su morkomis
Receptas: Omletas su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pienas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Morkos: 3.00 vnt.
Žirniai: 60.00 g
Sūris: 60.00 g (3 saujos tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu.

2. Sukrėskite grietinę, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų bei druskos.

3. Maišydama suberkite miltus ir plakite masę šakute, kol ji taps vientisa. Įmaišykite smulkintus šviežius žalumynus.

4. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite šiaudeliais. Atšildytus žirnelius gerai nuvarvinkite.

5. Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps aukso spalvos. Sudėkite morkų šiaudelius, žirnelius ir porą minučių patroškinkite.

6. Sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite du omletus (kepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes).

7. Ant kiekvieno omleto uždėkite po kelis šaukštus troškintų morkų bei žirnelių, ant viršaus užberkite po kelis žiupsnelius tarkuoto parmezano ir susukite ritinėlius.

8. Dėkite juos į karštus riebalus ir dar porą minučių pakepkite. Tiekite perrištus svogūnų laiškais su šviežiais pomidorais. 

Suskleisti
Desertinis omletas su varške
Receptas: Desertinis omletas su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 51
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (1/2 šaukštelio)
Cukrus: 1.00 valg. š. (dėkite pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite tris kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite, kad būtų visiškai vientisa masė. Tada berkite miltus, druską, cukrų, cinamomą ir dar kartą gerai išmaišykite.

2. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėskite į varškės masę.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite varškės masę ir ją išlyginkite per visą  keptuvę (turėtų būti maždaug 1 cm storio blynas).

4. Varškės omletą apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. 

5. Supjaustykite gabalėliais (panašiai kaip picą). Tiekite su mėgstama uogiene, jogurto ar kitokiu desertiniu padažu.

Suskleisti
Saldus omletas su obuoliais
Receptas: Saldus omletas su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 100.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 4.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Citriną nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę. 

2. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis, išmaišykite. 

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į dubenį supilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų, viską gerai suplakite. Įmaišykite obuolius, išplaktus kiaušinių baltymus.

4. Gautą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

5. Ištraukę viršų apšlakstykite lydytu sviestu ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol paviršius gražiai apskrus.      Tiekite apibarstytą milteliniu cukrumi.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų