Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Omleto keksiukai su olandišku sūriu ir kumpiu

Nuostabiai skanūs ir greitai pagaminami omleto keksiukai puikiai tiks gardiems pusryčiams, pietums, vakarienei ar net įsidėti einant į iškylą ar į kelionę. Juos skanu valgyti tiek karštus, teik šaltus. Tad, jei dar nesate bandę tokio omleto varianto, labai rekomenduojame išbandyti.
Keksiukai su sūriu
Keksiukai su sūriu / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 6 vnt. kiaušinių,
  • 130 g olandiško sūrio,
  • 100 g paprikos,
  • 100 g virto kumpio ar kitos norimos mėsos,
  • 100 g pomidorų,
  • 70 g svogūnų,
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus,
  • 0,25 a.š. druskos arba pagal skonį,
  • 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų arba pagal skonį.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. 6-7 keksiukų formeles išpurkškite ar patepkite aliejumi ir atidėkite į šalį.

Papriką ir svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite, kol daržovės suminkštės ir svogūnai pagels.

Sudėkite smulkintą kumpį ir kepkite dar 1-2 minutes.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite smulkintus pomidorus be sėklų ir atidėkite į šalį.

Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais, sudėkite dalį olandiško sūrio ir pasilikite šiek tiek keksiukų viršui, dėkite paruoštas daržoves, kumpį ir išmaišykite.

Kiaušinių mišinį supilkite į paruoštas keksiukų formeles. Apibarstykite omleto keksiukus likusiu sūriu. Kepkite 15-17 minučių arba, kol keksiukais gražiai apskrus.

Skanaus!

Daugiau receptų ir daržo naujienų ieškokite derlingas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais