Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Originalus ir skanus užkandis ar garnyras: kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!
Daržovės
Daržovės / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 didelis pastarnokas (200–250 g);
  • 2 vidutinės morkos;
  • 2 skiltelės česnako;
  • sauja graikinių riešutų;
  • didelė sauja petražolių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Morkas ir pastarnoką nulupkite ir supjaustykite vienodais kubeliais (kraštinė – 1–1,5 cm). Petražoles ir graikinius riešutus stambiai sukapokite ir atidėkite. Česnako skilteles labai smulkiai sukapokite ir taip pat atidėkite.

2. Puode (dar geriau, jei tai garų puodas) užvirinkite vandenį ir pavirkite morkų ir pastarnokų kubelius 10 min. – kol bus minkšti, tačiau vis dar tvirti. Nusunkite ir leiskite kiek apdžiūti.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite daržovių kubelius ir atsargiai maišydami kelias minutes pakepinkite – kol ims kiek skrusti, bet jokiu būdu ne svilti. Suberkite česnaką ir graikinius riešutus ir dar pakepinkite, kol česnakas ir riešutai pakvips.

4. Perdėkite paruoštą mišinį į dubenį, kuriame tieksite, gausiai pabarstykite pertražolėmis, pasūdykite, įberkite pipirų. Paragaukite, ar nieko netrūksta ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas