Ingredientai (4 asm.):
- 4 kalakuto krūtinėlės filė gabaliukai, 2–3 cm storio;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 120 g grybų, tinka ir šaldyti miško, ir paprasčiausi pievagrybiai, susmulkinti;
- 2 konservuotos keptos raudonosios paprikos, susmulkintos;
- 150 g kreminio sūrio, labai tinka paskanintas česnaku ir žolelėmis (galite pirkti paruoštą, galite skaninti patys);
- 2 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- druskos;
- 4 šaldytos sluoksniuotos tešlos lapai;
- 1 kiaušinis, paplaktas.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš šaldymo kameros išimkite tešlą, kad ji pastovėtų kambario temperatūroje 15–20 min.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepinkite kalakutienos filė gabaliukus, kol jie pasidengs auksine plutele. Atidėkite apkepintą mėsą.
3. Į tą pačią keptuvę suberkite grybus ir pakepinkite 5 min., nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sumaišykite grybus su susmulkintais čiobreliais (tik lapeliais), kreminiu sūriu, paprikos gabaliukais.
4. Kalakutienos filė gabaliukus pašlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite, užberkite pipirų.
5. Ant lygaus paviršiaus pakočiokite tešlą ir ant kiekvieno lapo dėkite po mėsos gabaliuką. Ant viršaus užkrėskite apie porą šaukštų sūrio-grybų-paprikų įdaro. Apgaubkite visą įdarą tešla, labai gerai apspauskite gauto „vokelio“ kraštus, juos galite patepti kiaušiniu, kad geriau sukibtų.
6. Perkelkite gautus „vokelius“ ant kepimo skardos, įpjaukite aštriu peiliu jų viršuje mažą kryželį, kad turėtų per kur išeiti garai, aptepkite viršų kiaušiniu.
7. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35–40 min., kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
8. Papuoškite iškepusius pyragėlius šviežiomis žolelėmis ir tiekite.