Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges

Varškėtukus mėgstam visi, tačiau prisipažinkime, ar daugeliui jie pavyksta? Šiandien turime progą čiupti unikalų ir išbandytą receptą, kuriuo su mumis dalinasi keliautojas Orijus Gasanovas. Tiesa, jis perspėja, kad paragavus šių varškėtukų iš laimės galite pakilti į padanges. Taip kaskart skraidydavo mamos „tinginukus“ valgydamas pats Orijus.
Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges
Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges / Asmeninio archyvo nuotr.

Paslapčių šis receptas turi keletą. Viena iš jų – išvirtus varškėtukus reikia apkepti. Orijus dar mėgsta juos pabarstyti cinamonu. Ir dar viena labai svarbi – ją rasite žemiau. Gal ir Jūs dar ką nors pridėsite?

Pusvalandukas darbo ir pusryčiai ar vakarienė ant stalo. Raitojamės rankoves?

Asmeninio archyvo nuotr./Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges
Asmeninio archyvo nuotr./Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges

Varškėtukams reikės:

  • varškės,
  • kiaušinių,
  • miltų,
  • cukraus,
  • druskos,
  • grietinės,
  • sviesto,
  • cinamono.

Gaminimas:

Pradžioje varškės pakelį sutrinkite su dviem kiaušiniais ir dviem šaukštais cukraus, tada sumaišykite su miltais, per daug jų neberkite, nes „tinginiukai“ bus per kieti. Suminkom suminkom tešlą, tada iš jos rankomis sukočiojam tokias tešlines dešreles ir jas supjaustom mažais gabaliukais, tarsi kūčiukus.

Asmeninio archyvo nuotr./Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges
Asmeninio archyvo nuotr./Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges

Šituos mažylius metam į pasūdytą verdantį vandenį, pavirti reikia trumpai, vos virtinukai-varškėtukai iškyla – stabdom virimą.

Tada keptuvėje pakaitinam sviestą, kai jis išsilydo, iš vandens traukiam varškėtukus ir skrudinam juos ant sviesto. Iš visų pusių, kad įgautų gražią spalvą. Tada prasideda labai svarbus etapas – pacukrinimas – „tinginukų“ karamelizavimas. Tiesiog pagal skonį reikia apibarstyti cukrumi ir toliau kepinti. Turi atsirasti tokia mini plutelė! Viskas, finišas. Traukiam iš keptuvės, ant viršaus dedam didelį šaukštą grietinės, barstom cinamoną. Vuolia! Kaip ir sakiau – nukelia į padanges.

Asmeninio archyvo nuotr./Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges
Asmeninio archyvo nuotr./Orijaus mamos firminiai varškėtukai – tinginukai paragavus nukelia į padanges

Gaminu bendradarbiaudamas su DVARO pieno produktų šeima, kurią labai mėgstu ir draugauju jau ne vienerius metus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos