„Man atrodo, kad Indrė Trusovė tuoj išleis knygą apie varškę, ir aš jos norėsiu! O ji turi krūvą varškinių receptų“, – džiaugiasi nauju kulinariniu atradimu Orijus ir kviečia visus prisijungti prie Varškės valgytojų klubo – juk „be varškės dantys barškės“, sakydavo mūsų proseneliai.
Tai šventinės DVARO kampanijos „Švenčių Skonis“ receptas.
Kamuoliukams reikės:
- 200 g DVARO varškės,
- 70 g sūdytos arba rūkytos lašišos,
- šaukšto graikiško jogurto,
- šaukšto majonezo,
- skiltelės česnako,
- citrinos sulčių pagal skonį,
- druskos,
- pipirų,
- mėgstamų prieskoninių žolelių,
- agurko.
Gaminimas:
Varškę reikia sutrinti, tada į ją įmaišyti jogurtą ir majonezą, sudėti smulkiais gabaliukais pjaustytą lašišą, supilti citrinos sultis, padruskint ir papipirint. Iš tokios masės reikia rankomis suformuoti kamuoliukus. Juos išdėlioti ant agurko griežinėlių. O ant viršaus – po lapelį mėgstamos žolelės.
Skanaus!