Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visiems pagal norus: orkaitėje arba grilyje kepta pikantiška vištos krūtinėlė

Siūlome pasimėgauti vištos krūtinėlėmis, prieš kepimą marinuotomis aromatingame mišinyje. Taip paruošta mėsa nuostabiai dera su salotomis, jų patiekiant jokiu būdu negailėkite! Idealu taip paruoštą paukštieną kepti grilyje, o jei jo neturite (ar dar nekuriate), puikiausiai iškepsite ir orkaitėje.
Kepta vištos krūtinėlė
Kepta vištos krūtinėlė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 vištos krūtinėlės;
  • 3 žaliosios citrinos (laimai), supjaustytos skiltelėmis.

marinatui:

  • 2 valg. šaukšt. neutralaus skonio aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos (iš bėdos tiks ir kečupas);
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių arba dribsnių;
  • 0,75 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 0,5 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 skiltelė česnako arba 0,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • didelis žiupsnis maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros arba įkurkite grilį (reikia kiek aukštesnės, nei vidutinė temperatūros).

2. Visus marinatui skirtus ingredientus gerai sumaišykite, aptepkite juo vištos krūtinėles, dėkite į gilesnį indą, apkaišykite mėsą dviejų žaliųjų citrinų skiltelėmis ir palikite pasimarinuoti 20–30 min.

3. Pamarinuotą mėsą dėkite ant plačios skardos, pateptos aliejumi, ir kepkite apie 20 min., o tada kelioms minutėms dar įjunkite grilio funkciją, kad viršus gražiai paskrustų. Jei kepate grilyje, užteks ir apie 15 min. (arba priklausomai nuo kaitros ir krūtinėlių storio).

4. Iškepusias krūtinėles palikite ant tos pačios skardos pridengę folija 7–10 min., kad mėsa „pailsėtų“.

5. Tiekite su mėgstamomis salotomis, mėsą pašlakstę iš likusios žaliosios citrinos išspaustomis sultimis.

Vida Press nuotr./Kepta vištos krūtinėlė
Vida Press nuotr./Kepta vištos krūtinėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais