Ingredientai:
- 3 vištos krūtinėlės;
- 3 žaliosios citrinos (laimai), supjaustytos skiltelėmis.
marinatui:
- 2 valg. šaukšt. neutralaus skonio aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos (iš bėdos tiks ir kečupas);
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių arba dribsnių;
- 0,75 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 0,5 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 skiltelė česnako arba 0,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- didelis žiupsnis maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros arba įkurkite grilį (reikia kiek aukštesnės, nei vidutinė temperatūros).
2. Visus marinatui skirtus ingredientus gerai sumaišykite, aptepkite juo vištos krūtinėles, dėkite į gilesnį indą, apkaišykite mėsą dviejų žaliųjų citrinų skiltelėmis ir palikite pasimarinuoti 20–30 min.
3. Pamarinuotą mėsą dėkite ant plačios skardos, pateptos aliejumi, ir kepkite apie 20 min., o tada kelioms minutėms dar įjunkite grilio funkciją, kad viršus gražiai paskrustų. Jei kepate grilyje, užteks ir apie 15 min. (arba priklausomai nuo kaitros ir krūtinėlių storio).
4. Iškepusias krūtinėles palikite ant tos pačios skardos pridengę folija 7–10 min., kad mėsa „pailsėtų“.
5. Tiekite su mėgstamomis salotomis, mėsą pašlakstę iš likusios žaliosios citrinos išspaustomis sultimis.