Ingredientai:
- 4 vištų šlaunelės su kaulu ir oda;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 2 skiltelės česnako, supjaustytos griežinėliais;
- 1,5 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (galite naudoti ir paprastus, tik skonis nebus toks charakteringas);
- didelis žiupsnis kajeno pipirų;
- 1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų, susmulkintų ar sutraiškytų;
- 4 valg. šaukšt. grietinės;
- ryšelis šviežių petražolių, sukapotų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Vištieną nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Ant viryklės įkaitinkite keptuvę (kurią vėliau būtų galima dėti į orkaitę), dėkite sviestą, pilkite aliejų, o tada dėkite vištienos gabaliukus odele žemyn ir apkepinkite nevartydami, kol odelė taps auksinė ir traški. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
4. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnus ir česnakus bei kelias minutes pakepinkite, kol svogūnai kiek suminkštės, česnakai pakvips, nuolat pamaišykite ir neleiskite imti skrusti. Suberkite paprikos miltelius, supilkite pomidorus, įpilkite apie pusę stiklinės vandens, užvirkite, tada dėkite vištienos gabaliukus apkrudusia odele aukštyn.
5. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Arba kol vištiena bus išsitroškinusi. Kad tą patikrintumėte, galite smigtelėti peiliu į storiausią raumens vietą ir pažiūrėti, ar jau bėga skaidrios sultys (jei jos rausvos, grąžinkite keptuvę dar 5–6 min. į orkaitę).
6. Išimkite keptuvę su patiekalu iš orkaitės, į nedidelį dubenėlį perdėkite porą šaukštų padažo, tada čia sudėkite grietinę, gerai išmaišykite, o tada visą gautą mišinį vėl grąžinkite į keptuvę. Pabarstykite petražolėmis.
7. Tiekite su plačiais kiaušininiais makaronais, bulvių kukuliukais, virtomis bulvėmis, koše ar ryžiais.