Orkaitėje kepti žemaičių blynai su daržovių ir avinžirnių įdaru
Blynų bulvių masei reikės:
- 5-6 vnt. didelių bulvių;
- 3-4 v.š. ryžių arba kukurūzų miltų;
- 2 vnt. kiaušinių;
- žiupsnelio druskos.
Blynų įdarui reikės:
- 300 g konservuotų virtų garuose avinžirnių;
- 2 vnt. morkų;
- 0,5 vnt cukinijos;
- 100 g porų;
- žiupsnelio ciberžolės, druskos, j. pipirų, kumino, persilado prieskonių;
- šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- sezamo apibarstymui;
- šv. petražolių pateikimui.
Gaminimo eiga
- Bulves su lupena išverdame puode, o tada pilnai atvėsinus, nulupus, sutriname su šakute ir sudedame likusius ingredientus, viską gerai išminkome.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Dedame smulkiai supjaustytus porus ir apkepiname. Dedame tarkuotas morkas, cukinijas, prieskonius ir troškiname apie 15 min. Į troškintas daržoves įdedame avinžirnius ir išmaišome.
- Iš paruoštos bulvių tešlos darome paplotėlius, dedame į vidų paruoštą daržovių įdarą, formuojame blynus.
- Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, dedame žemaičių blynus ir aptepame iš abiejų pusių aliejumi. Galima apibarstyti sezamo sėklomis.
- Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apkepant iš abiejų pusių. Galima tiekti su graikišku jogurtu, apibarstyti susmulkintomis petražolėmis.
Skanaus!