15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Orkaitėje kepti žemaičių blynai su daržovių ir avinžirnių įdaru

Dietistė, maisto technologė ir sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė dalinasi skaniais ir sveikatai palankiais receptais. Šiandien kepame pasninkiškus žemaičių blynus su daržovių ir avinžirnių įdaru.
Žemaičių blynai su daržovėmis
Žemaičių blynai su daržovėmis / R.Bogušienės nuotr.

Orkaitėje kepti žemaičių blynai su daržovių ir avinžirnių įdaru

Blynų bulvių masei reikės:

  • 5-6 vnt. didelių bulvių;
  • 3-4 v.š. ryžių arba kukurūzų miltų;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos.

Blynų įdarui reikės:

  • 300 g konservuotų virtų garuose avinžirnių;
  • 2 vnt. morkų;
  • 0,5 vnt cukinijos;
  • 100 g porų;
  • žiupsnelio ciberžolės, druskos, j. pipirų, kumino, persilado prieskonių;
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • sezamo apibarstymui;
  • šv. petražolių pateikimui.

Gaminimo eiga

  1. Bulves su lupena išverdame puode, o tada pilnai atvėsinus, nulupus, sutriname su šakute ir sudedame likusius ingredientus, viską gerai išminkome.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Dedame smulkiai supjaustytus porus ir apkepiname. Dedame tarkuotas morkas, cukinijas, prieskonius ir troškiname apie 15 min. Į troškintas daržoves įdedame avinžirnius ir išmaišome.
  3. Iš paruoštos bulvių tešlos darome paplotėlius, dedame į vidų paruoštą daržovių įdarą, formuojame blynus.
  4. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, dedame žemaičių blynus ir aptepame iš abiejų pusių aliejumi. Galima apibarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apkepant iš abiejų pusių. Galima tiekti su graikišku jogurtu, apibarstyti susmulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais