Nevirti kiaušiniai. Žinoma, juos reikia šaldyti be lukšto. Muškite kiaušinius į indelį, įberkite žiupsniuką druskos, paplakite, kad trynys ir baltymas susimaišytų, o tada pilkite į šaldymui tinkamą indelį ir galite dėti į šaldiklį.
Sviestas. Galima jį šaldyti tiesiog pakuotėmis, kokiomis yra parduodamas, o galima supjaustyti mažesnio dydžio gabaliukais. Sviestas užšaldytas gali būti apie 6 mėn.
Uogų ar vaisių džemas. Šis klasikinis blynų ir košių pagardas taip pat gali būti užšaldytas patogiose pakuotėse. Šaldiklyje jis išbus tinkamas saugiai vartoti net iki metų.
Sriuba. Jei išsivirėte per daug sriubos, neskubėkite jos per prievartą valgyti ar juo labiau išpilti. Supilkite sriubą į šaldymui tinkamą indą ir dėkite į šaldymo kamerą. Kurią nors dieną panorus naminės sriubos beliks ją atšildyti ir pakaitinti.
Miltai. Priešingai, nei nemažai žmonių mano, miltai taip pat yra gendantis produktas. Norint pratęsti jų galiojimą, apsaugoti nuo vabaliukų, miltus galima užšaldyti. Tiesa, tą darant būtina juos supilti į itin sandarų indą, kuriame būtų apsaugoti nuo drėgmės.
Rūkyti ir vytinti mėsos gaminiai. Pjaustytus riekelėmis ar griežinėliais juos galima sėkmingai užšaldyti. Tiesa, viena išlyga – atšilę jie gali nebebūti tokie kvapnūs, kiek pakeitę struktūrą, tad geriausiai juos sunaudoti karštiems patiekalams ruošti, pvz., padažams.
Avokadai. Šios gana lepios laikymui gėrybės gali būti užšaldytos sutrynus sunokusį jų minkštimą su trupučiu druskos ir citrinos sulčių. Gautą žalią masę dėkite į patogius indelius ir užšaldykite.
Sūris. Šaldymui puikiai tinka kietasis arba puskietis sūris, o štai minkšto ar varškės sūrio verčiau nešaldyti, nes atšildytas produktas nepradžiugins.
Naminiai virtinukai. Pirktinius virtinius ir koldūnus nė negalvodami kišame į šaldymo kamerą, tačiau jei namuose suorganizavote virtinių gaminimo fabrikėlį, dalį gaminių taip pat galite užšaldyti. Išdėliokite juos ant miltais pabarstytų medinių lentelių taip, kad neliestų vienas kito, o kai sušals, suberkite į maišelius (ant jų nepamirškite priklijuoti etiketės – kas viduje ir kada pagaminta).
Naminis sultinys. Jo visada verta turėti po ranka, o verdant naminį geriausiai iškart kaisti didelį puodą. Išvirus didelį kiekį sultinio verta jį atvėsinti, kiek reikia, sunaudoti šviežią, o likusį paskirstyti porcijomis (geriausiai – dalį po 500 ml, dalį – mažais kubeliais) ir užšaldyti. Vėliau atšildytas sultinys pravers skanioms sriuboms, rizotui, padažams ruošti.