Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Padės išvengti švaistymo: 10 netikėtų produktų, kuriuos galima užšaldyti

Uogas ir daržoves, mėsą ir žuvį, taip pat kai kurias žoleles daugelis į šaldymo kamerą dedame nė kiek tuo neabejodami. Tačiau yra tokių produktų, kuriuos iš paskutiniųjų stengiamės suvartoti, o nepavykus to padaryti, išmetame. Pasirodo, daug jų taip pat galima drąsiai užšaldyti. Tiesa, pravartu žinoti vieną kitą gudrybę.
Šaldytos uogos
Šaldytos uogos / Vida Press nuotr.

Nevirti kiaušiniai. Žinoma, juos reikia šaldyti be lukšto. Muškite kiaušinius į indelį, įberkite žiupsniuką druskos, paplakite, kad trynys ir baltymas susimaišytų, o tada pilkite į šaldymui tinkamą indelį ir galite dėti į šaldiklį.

Sviestas. Galima jį šaldyti tiesiog pakuotėmis, kokiomis yra parduodamas, o galima supjaustyti mažesnio dydžio gabaliukais. Sviestas užšaldytas gali būti apie 6 mėn.

Uogų ar vaisių džemas. Šis klasikinis blynų ir košių pagardas taip pat gali būti užšaldytas patogiose pakuotėse. Šaldiklyje jis išbus tinkamas saugiai vartoti net iki metų.

Sriuba. Jei išsivirėte per daug sriubos, neskubėkite jos per prievartą valgyti ar juo labiau išpilti. Supilkite sriubą į šaldymui tinkamą indą ir dėkite į šaldymo kamerą. Kurią nors dieną panorus naminės sriubos beliks ją atšildyti ir pakaitinti.

Vida Press nuotr./Vištienos sriuba
Vida Press nuotr./Vištienos sriuba

Miltai. Priešingai, nei nemažai žmonių mano, miltai taip pat yra gendantis produktas. Norint pratęsti jų galiojimą, apsaugoti nuo vabaliukų, miltus galima užšaldyti. Tiesa, tą darant būtina juos supilti į itin sandarų indą, kuriame būtų apsaugoti nuo drėgmės.

Rūkyti ir vytinti mėsos gaminiai. Pjaustytus riekelėmis ar griežinėliais juos galima sėkmingai užšaldyti. Tiesa, viena išlyga – atšilę jie gali nebebūti tokie kvapnūs, kiek pakeitę struktūrą, tad geriausiai juos sunaudoti karštiems patiekalams ruošti, pvz., padažams.

Avokadai. Šios gana lepios laikymui gėrybės gali būti užšaldytos sutrynus sunokusį jų minkštimą su trupučiu druskos ir citrinos sulčių. Gautą žalią masę dėkite į patogius indelius ir užšaldykite.

Vida Press nuotr./Trintas avokadas
Vida Press nuotr./Trintas avokadas

Sūris. Šaldymui puikiai tinka kietasis arba puskietis sūris, o štai minkšto ar varškės sūrio verčiau nešaldyti, nes atšildytas produktas nepradžiugins.

Naminiai virtinukai. Pirktinius virtinius ir koldūnus nė negalvodami kišame į šaldymo kamerą, tačiau jei namuose suorganizavote virtinių gaminimo fabrikėlį, dalį gaminių taip pat galite užšaldyti. Išdėliokite juos ant miltais pabarstytų medinių lentelių taip, kad neliestų vienas kito, o kai sušals, suberkite į maišelius (ant jų nepamirškite priklijuoti etiketės – kas viduje ir kada pagaminta).

Naminis sultinys. Jo visada verta turėti po ranka, o verdant naminį geriausiai iškart kaisti didelį puodą. Išvirus didelį kiekį sultinio verta jį atvėsinti, kiek reikia, sunaudoti šviežią, o likusį paskirstyti porcijomis (geriausiai – dalį po 500 ml, dalį – mažais kubeliais) ir užšaldyti. Vėliau atšildytas sultinys pravers skanioms sriuboms, rizotui, padažams ruošti.

Vida Press nuotr./Produktai šaldiklyje
Vida Press nuotr./Produktai šaldiklyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas