Pakvėpinkim namus šokoladu: 15 klasikinių ir naujų kepinių receptų

Gabalėlis kokybiško šokolado gali akimiksniu pakelti nuotaiką. O ką tuomet sugeba šokoladinis pyragas, keksiukai ar sausainiai? Verta išsikepti ir išbandyti! Rinkitės net iš keliolikos receptų, kaip tik tinkančių savaitgaliui.
Šokoladinis keksiukas
Šokoladinis keksiukas / Vida Press nuotr.
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 116
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 150.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.

2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gan tiršta.

3. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!

Suskleisti
Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo
Receptas: Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (nedideli arba vienas didelis (iš viso 350–400 g))
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Migdolų miltai: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kakava: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

Pastabos prieš pradedant:

  • pyrago dydis/aukštis: man patinka aukšti pyragai ir tortai, bet iš nurodyto produktų kiekio galite išsikepti žemesnį pyragą 20 ar 22 cm skersmens formoje. 24 cm skersmens pyragas būtų jau labai plonas.
  • riešutai: galite kepti pyragą ir su kitokių riešutų miltais, pavyzdžiui, lazdyno.
  • apelsinai: galite keisti juos rūgštesne uogiene ar džemu. Vietoj virto apelsino naudokite 300 g uogienės ir mažinkite cukraus kiekį. Labai skanu su raudonųjų serbentų drebučiais!

1. Apelsinus nuplaukite ir nedideliame puode užpilkite šaltu vandeniu (nepjaustykite ir nelupkite). Užvirkite ir virkite ant mažos kaitros apie 2 valandas, kol apelsinai suminkštės.

2. Vandenį nupilkite ir atvėsinkite apelsinus. Perpjaukite per pusę ir išrinkite sėklytes.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, paruoškite 18 cm skersmens kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite visą formą riebalais.

4. Virtuviniame kombaine pasmulkinkite apelsinus su visomis odelėmis. Sudėkite visus likusius ingredientus – kiaušinius, migdolų miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą – ir įjunkite kombainą dar minutei. Naudokite peiliukus ir didžiausią kombaino greitį. Nebūtina visko labai susmulkinti, gali likti apelsino gabaliukų. Svarbu, kad viskas būtų gerai susimaišę.

5. Supilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą. Įsitikinkite, kad pyragas iškepęs (tikrinkite mediniu pagaliuku ar peiliu – ištraukus jis turi būti švarus), atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.

6. Valgykite vieną su arbata, su ledais, su šviežiais apelsinais. Puoškite apelsino žievelėmis, skiltelėmis, cukraus pudra ar kakava.

Suskleisti
Šokolado pyragas
Receptas: Drėgnas šokoladinis pyragas su burokėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Burokėliai: 220.00 g (orkaitėje keptų nuluptų; galima naudoti ir virtus, tačiau kepti bus ne tokie šlapi, saldesni)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli; tryniai ir baltymai atskirai)
Cukrus: 180.00 g
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ne mažiau kaip 70% kakavos)
Kava: 3.00 valg. š. (užplikytos, stiprios)
Miltai: 120.00 g
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Keptus (arba virtus) burokėlius sutrinkite elektriniu trintuvu, nebūtina, kad jie virstų vientisa tyre, šiek tiek rupumo gali likti. 2. Į prikaistuvį sulaužykite šokoladą ir ant silpnos ugnies ar virš garų išlydykite. Tada supilkite karštą kavą, supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Leiskite pravėsti.

3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius, tada į juos supilkite šokolado-sviesto masę, sudėkite sutrintus burokėlius, viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su cukrumi – šį plakdami berkite dalimis. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į šokolado-burokėlių.

5. Galiausiai dar viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, o tada šiuos sausuosius ingredientus sumaišykite su šlapiaisiais – tą darykite atsargiai, nes svarbu, kad masė išliktų puri ir lengva.

6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šį dar patepkite trupučiu sviesto, pilkite pagamintą masę ir kiek palyginkite paviršių. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C ir dėkite į ją skardą su pyrago mase (orkaitė tegul kaista, kol dar ruošiate pyrago masę, pyragą reikia pašauti į orkaitę vos tik ji pagaminta).

7. Kepkite apie 35–40 min, o ar pyragas iškepęs, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką – jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą palikite skardoje, kol atvės.

8. Galima patiekti su vaniliniais ledais, plakta grietinėle, bus dar puošniau, jei pyragą apibarstysite cukraus pudra ar kakava.

Suskleisti
Keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 2.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Grietinė: 160.00 ml (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 1.50 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Nemažame puode išlydykite sviestą, supilkite alų ir užvirinkite. Berkite kakavos miltelius ir paplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad kiek atvėstų.
  • Į didelį dubenį berkite persijotus miltus, cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir grietinę.
  • Į grietinės-kiaušinių plakinį pilkite sviesto-alaus-kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai į skysčių mišinį suberkite sausus ingredientus ir atsargiai maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Itin svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip kepinukai bus kieti. Neišsigąskite, gauta tešla jums gali atrodyti skystoka.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines kepimo formeles ir pilkite į jas tešlos – ji turi užpildyti 2/3 tūrio. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 15–20 min. (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių ir keksiukų dydžio). Keksiukai bus iškepę, kai medinis pagaliukas, įkištas į vidurį, bus sausas.
  • Jei nutarsite keksiukus dekoruoti kremu, pirmiausia juos visiškai atvėsinkite. Keksiukams su „Guinness“ alumi labiausiai tiks sodrūs sviestiniai kremai, jie gali būti gardinti riešutais, šokoladu ar lašeliu kvapnaus alkoholinio gėrimo.
  • Beje, jei neturite keksiukų formos, šis receptas puikiai tinka ir keksui – pilkite tešlą į pailgą, jam skirtą formą ir kepkite apie 50–60 min.
Suskleisti
Šokoladinis pyragas su „Coca-Cola“
Receptas: Šokoladinis pyragas su kokakola
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 230.00 g
Cukrus: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Kefyras: 130.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 226.00 g (113 - kambario temperatūros - pyragui ir 113 - glaistui)
Kakava: 50.00 g (nesaldintos miltelių)
Aliejus: 120.00 g (augalinio)
„Coca Cola“:(250 g - pyragui ir 80 g - glaistui) 330.00 g
Miltelinis cukrus: 340.00 g (glaistui)
Kaip gaminti
  1. Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą.
  2. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę.
  3. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, gerą pusvalandį, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas neapsivels tešla.
  4. Kol pyragas kepa, ruošiame glaistą. Į dubenį, pastatytą virš karštų garų, dėkite sviestą ir miltelinį cukrų, maišykite iki vientisos masės.
  5. Įsukite kakavą ir kokakolą. Gautą šokoladinį glaistą palikite atvėsti, tačiau supilkite dar ant šilto pyrago. Palikite susigerti.
  6. Atšaldykite šaldytuve. Supjaustykite kvadratėliais ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Šokoladinis fondantas.
Receptas: Šokoladinis fondantas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 200.00 g
Šokoladas: 200.00 g (kuo daugiau kakavos, tuo geriau)
Cukrus: 200.00 g
Brendis: 2.00 valg. š. (prancūziško brendžio „Alita“)
Kaip gaminti
  1. Keksiukų formeles patepkite sviestu, kad nepriliptų.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo.
  3. Į puodą su vandeniu įdėkite kitą indą ir jame ištirpinkite šokoladą.
  4. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į šokolado masę.
  5. Įpilkite brendį ir viską ištirpinkite.
  6. Maišydami šokoladą supilkite į kiaušinių masę.
  7. Išpilstykite viską į formeles ir maždaug 8 minutes kepkite 190 laipsnių temperatūroje.

Recepto autorius: virtuvės šefas Marcas d’Erceville.

Suskleisti
Šokoladiniai Raffaello keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 40
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ištirpinto)
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 100.00 ml
Šokoladas: 100.00 g (pieniško gabalėlių)
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Saldainiai „Raffaello“:(pakuotė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Keksiukų formą išklokite popierėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles.
  3. Atskirame dubenyje suplakite visus skystus ingridientus. Įmaišykite pieniško šokolado gabalėlius ir miltų mišinį.
  4. Tešla pripildykite keksiukų formeles beveik iki viršaus.
  5. Į tešlą įspauskite po „Raffaello“ saldainį.
  6. Kepkite 20–25 minutes, arba iki įkištas į vidurį medinis pagaliukas, ištraukus, liks neapsivėlęs žalia tešla.
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
Receptas: Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (100 - keksiukams ir 15 - įdarui)
Juodasis šokoladas: 400.00 g (100 - keksiukams, 150 - įdarui ir 150 - kremui)
Kakava: 40.00 arbat. š. (miltelių - keksiukams)
Miltai: 140.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - keksiukams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 mažų - keksiukams)
Cukrus: 150.00 g (keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š - keksiukams ir ½ - įdarui)
Jogurtas: 125.00 ml (vanilinio arba pieno - keksiukams)
Kava: 100.00 ml (stiprios paruoštos - sulaistymui)
Likeris: 40.00 ml (30 - kreminio kavos - sulaistymui ir 1 valg. š. - įdarui (nebūtina))
Grietinėlė: 310.00 ml (125 - riebios - įdarui ir 185 - riebios, plakamos - kremui)
Žemės riešutų sviestas: (kremui) 175.00 g
Kaip gaminti

Kaip kepti keksiukus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
  2. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t. y. padarykite „garų vonelę“.
  3. Kaitinkite šokoladą ir sviestą maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  4. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
  5. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  8. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Paruoškite įdarą

  1. Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukai.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
  3. Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  5. Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

Paruoškite kremą

  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
  4. Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

Formuokite keksiukus

  1. Atvėsusių keksiukų centre mažu šakšteliu išskobkite duobutes.
  2. Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
  3. Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
  4. Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
  5. Patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti
Šokoladinis pyragėlis puodelyje
Receptas: Šokoladinis pyragėlis puodelyje
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 205
Receptas
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Kakava: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (¼)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Karameliniai saldainiai: (nebūtina) 2.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
  2. Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius.
  3. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 1–2 minutes, patikrindami kas 30 sek.
  4. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.
  5. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite šiltą.
Suskleisti
Šokoladinis cukinijų pyragas
Receptas: Šokoladinis cukinijų pyragas
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 87
Receptas
Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Kakava: 80.00 g (miltelių – kepimo formai apibarstyti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (0,5)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/3 malto)
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 5 vidutinio dydžio)
Aliejus: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Cukinijos: 650.00 g (sutarkuotos)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis – formai ištepti)
Kaip gaminti
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius kakavos miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą, maltus cinamoną ir  muskatą.
  3. Kitame dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite cukrų, kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai maišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Nepermaišykite tešlos.
  4. Cukiniją sutarkuokite per smulkiąją tarką. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Tarkuotą cukiniją ir šokolado gabalėlius suberkite į tešlą. Lengvai išmaišykite.
  5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65–70 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, t. y. įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Neperkepkite, antraip skanėstas praras savo drėgnumą.
  6. Pyragą atvėsinkite ir atsargiai išimkite. Apibarstykite kakava ir tiekite. Skanaus!

 

Suskleisti
Šokoladiniai biskočiai
Receptas: Šokoladiniai biskočiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Migdolai: 1.00 valg. š. (šlakelis - esencijos ir saujelė migdolų riešutų)
Miltai: 1.00 puodelis (1,5 apie (280 g))
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šokoladas: 200.00 g (miltelių)
Kaip gaminti
  1. Riešutus nuplaukite, nekapotus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  2. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, suberkite šokoladą ir sausoje keptuvėje pakepintus riešutus.
  3. Į masę pamažu supilkite kiaušinių bei cukraus plakinį ir užmaišykite tirštą tešlą.
  4. Ją krėskite ant miltais pabarstytos lentos, gerai išminkykite ir drėgnomis rankomis suformuokite kelis pailgus kepaliukus. J
  5. uos pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol pagels.
  6. Išėmusi atvėsinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis, išdėliokite kepimo skardoje ir dar 10 min. padžiovinkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Apverskite ir dar 5 min. džiovinkite.
Suskleisti
Šokoladiniai sausainiai su pertepimu
Receptas: Pertepti šokoladiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 29
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (60 g – tešlai ir 100 g – minkšto sviesto pertepti)
Juodasis šokoladas: 260.00 g (170 g – tešlai ir 90 g – šokolado gabalėlių pertepti)
Miltai: 190.00 g (140 g tešlai ir 50 g pertepimui)
Kakava: 20.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 5.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rudasis cukrus: 115.00 g (50 g tešlai ir 65 g pertepti)
Cukrus: 50.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, tešlai)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. vanilės ekstrakto tešlai ir pertepti)
Miltelinis cukrus: 200.00 g (pertepti)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (1 ½–2 valg. š. liesos grietinėlės pertepti)
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti apie 10–15 minučių. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Plakite, kol masė bus vientisa ir puri. Į plakinį lengvais judesiais įmaišykite atvėsusį ištirpintą šokoladą su sviestu. Per tris kartus suberkite miltų mišinį. Lengvai sumaišykite. Nepermaišykite.
  3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 45 min. palaikykite šaldytuve.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  5. Imkite po šaukštą tešlos, tarp drėgnų ar sviestu pateptų delnų formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriaus, palikdami 5 cm tarpus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–13 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. atvėsti skardoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  6. PARUOŠKITE PERTEPIMO MASĘ. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Įmaišykite miltus, supilkite vanilės ekstraktą ir šaukštą liesos grietinėlės. Maišykite, kol gausis vientisa masė. Suberkite miltelinį cukrų ir toliau maišykite. Jei matote, kad masė per tiršta, įpilkite dar šlakelį grietinėlės.
  7. PERTEPKITE SAUSAINIUS. Imkite po du sausainius. Pertepkite juos pasiruošta pertepimo mase, lengvai paspauskite delnais. Išdėliokite ant lėkštės ar padėklo ir patiekite. Skanaus!

Recepto šaltinis: www.cookingclassy.com.

Suskleisti
Šokoladiniai burokėlių kvadratėliai
Receptas: Šokoladiniai burokėlių kvadratėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 250.00 g (virti)
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Rudasis cukrus: 225.00 g
Migdolai: 160.00 g (skrudinti)
Kakava: 4.00 valg. š.
Druska: 4.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Burokėlius smulkiai sutarkuokite. Šokoladą sutarkuokite burokine tarka. 
  2. Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišykite migdolus (juos galite ir susmulkinti ar dėti skrudintų jų drožlių), kakavą, druską, tarkuotus burokėlius ir šokoladą.
  3. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 160`C karštumo orkaitėje kepkite maždaug pusvalandį.
  4. Gatavą kepinį ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 min.
  5. Paskui kepinį apibarstykite milteliniu cukrumi (nebūtinai) ir supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais.
Suskleisti
Šokoladinis pyragas su migdolais
Receptas: Šokoladinis pyragas su migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Brendis: 1.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kėlimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 2.00 st. (2 saujos - riešutiniam užpilui)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto - riešutiniam užpilui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys - riešutiniam užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - riešutiniam užpilui)
Kaip gaminti
  1. Šokoladą sutrupinkite ir išlydykite karšto vandens vonelėje.
  2. Suberkite miltelinį cukrų, druską, kakavą, supilkite brendį, gerai išsukite. Įmuškite kiaušinius, dar sykį viską gerai sumaišykite. Maišydama suberkite miltus, kėlimo miltelius, sukite, kol masė taps vientisa.
  3. Sukrėskite į stiklinį stačiakampį nepridegantį kepimo indą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  4. Paruoškite užpilą: migdolus pakepinkite karštoje orkaitėje, nutrinkite odeles, pasmulkinkite. Suberkite į įkaitintą keptuvę ir maišydama skrudinkite. Sukrėskite medų, išmaišykite, kaitinkite dar minutę.
  5. Nukėlę nuo ugnies įmaišykite citrinų ir apelsinų sultis.
  6. Užpilu apliekite atvėsusį pyragą, palaukite, kol paviršius sukietės.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis