„Palengvinta“ lazanija: ir paprastesni, ir sveikesni suktinukai

Lazaniją valgyti skanu, tačiau iškepti ją labai greitai – vienas du! – nepavyks, o ir, jokia paslaptis, tai nėra pats lengviausias patiekalas skrandžiui. Siūlome jums paprastesnį ir lengvesnį variantą – iš makaronų tešlos suksime ritinėlius, įdaro prieš tai nereikės ilgai troškinti, o padažas-patalas suteiks būtinos pomidorų rūgštelės.
Lazanijos suktinukai be mėsos
Lazanijos suktinukai be mėsos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 8–10 lazanijos lakštų, labiausiai tinka švieži, o jei naudojate džiovintus, išvirkite juos ir atvėsinkite;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 didelės saujos špinatų;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 250 g rikotos;
  • 70 g parmezano, smulkiai sutarkuoto;
  • 1–2 rutuliukai mocarelos, sutarkuotos burokine tarka;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 skardinė konservuotų trintų pomidorų;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • šviežių baziliko lapelių (nebūtinai).
Vida Press nuotr./Apverdami lazanijos lakštai
Vida Press nuotr./Apverdami lazanijos lakštai

Gaminimas:

1. Lazanijos lakštus supjaustykite ar sukarpykite virtuvinėmis žirklėmis maždaug 7 cm pločio ilgomis juostelėmis.

2. Į nedidelę ovalią ar keturkampę kepimo formą supilkite konservuotus pomidorus, berkite žiupsnį druskos, pipirų, įspauskite skiltelę česnako, suberkite cukrų, įpilkite šaukštą aliejaus ir gerai išmaišykite, o tada tolygiai paskirstykite per visą dugną.

3. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, o kai jis įkais, suberkite špinatus, įspauskite likusias česnako skilteles ir pakepinkite, kol špinatai sukris, susidariusios sultys išgaruos. Kai špinatai šiek tiek pravės, išverskite juos ant medinės lentelės ir dideliu peiliu šiek tiek pakapokite.

4. Į erdvų dubenį dėkite rikotą, berkite tarkuotą parmezaną, suverskite špinatų masę, pasūdykite, įberkite pipirų, paragaukite, ar netrūksta skonio.

5. Ant plokščio sauso paviršiaus tieskite lazanijos juosteles, kiekvieną jų aptepkite įdaro mase ir kruopščiai suvyniokite bei vieną greta kito stačius dėliokite į paruoštą formą su pomidorų padažu-patalu.

6. Kai visi ritinėliai bus išrikiuoti, apibarstykite jų viršų tarkuota mocarela.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol viršus bus gražiai paskrudęs. Jei naudojate, patiekdami papuoškite plėšytais bazilikų lapeliais.

Pastaba: jei norite, į kepinamus špinatus galite įtarkuoti šiek tiek cukinijos, įdaras bus dar gaivesnis ir lengvesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs