Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palepinkite mylimą mamą: 15 smagių ir nesudėtingų desertų

Mamos dirba daug matomų bei nematomų, tylių darbų, o neramiais pandemijos metais joms neretai dar teko tapti ir papildomais kitų emocijų „sugertukais“. Pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiamos Motinos dienos proga pasakykite mamai „ačiū“ ir palepinkite desertu. Jei jis bus ne pirktinis, o naminis, žeriame keliolika idėjų!
Rabarbarų pyragas morenginiu viršumi
Rabarbarų pyragas morenginiu viršumi / Vida Press nuotr.

Nekepti desertai:

Bananinis tiramisu desertas
Receptas: Bananinis tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.6 / 93
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (100 g – desertui ir 100 g – sirupui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Grietinėlė: 250.00 g (riebios plakamosios)
Bananai: 2.00 vnt. (didelis arba du maži gerai prinokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – sulčių)
Sausainiai: 150.00 g (biskvitinių „Damų pirštelių“)
Brendis: (galima romo arba bananų likerio – sirupui) 60.00 ml
Kava: 125.00 ml (stiprios – sirupui)
Šokoladas: 1.00 žiupsnelis (galima pakeisti cinamonu – apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą.
  2. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
  3. Pasiruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  4. Bananą supjaustykite riekelėmis.
  5. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
  6. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines.
  7. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
  8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius.
  9. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
  10. Paruoštus desertus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį. Prieš patiekdamos, apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.
Suskleisti
Saldūs rutuliukai su kokosu
Receptas: Naminiai „Rafaelo“ saldainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 25
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 sauja
Vaflių lakštai: 3.00 vnt. (arba kiek jums norėsis)
Kaip gaminti

1. Migdolus užliekite vandeniu ir palikite 20 minučių.

2. Vaflių lakštus įvyniokite į maistinę plėvelę ir sutrinkite į mažus trupinėlius.

3. Ištirpinkite baltąjį šokoladą – dubenėlį su juo uždėkite ant puodo ir kaitinkite iki tol, kol šokoladas suskystės. Maždaug du trečdalius ištirpinto šokolado sumaišykite su keliais šaukštais vaflių trupinių.

4. Imkite po gabalėlį šokolado-vaflių masės ir formuokite rutuliukus. Į jų vidų įdėkite migdolo riešutą be luobelės. Viską reikia daryti itin greitai, nes šokoladas per visą šį laiką turi išlikti karštas.

5. Pagamintus rutuliukus pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Vėliau juos išimkite ir pamirkykite likusiame skystame šokolade bei apvoliokite kokoso drožlėse.

Suskleisti
Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
Receptas: Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 100.00 g („damų piršteliai“ (rasite didesnėse parduotuvėse))
Grietinėlė: 200.00 g (plakamosios)
Pienas: 100.00 g
Želatina: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 5.00 valg. š.
Uogienė: 3.00 valg. š. (aviečių)
Kava: 0.50 puodelis (užplikytos stiprios)
Kakava: 2.00 valg. š. (natūralios)
Mėtos: 10.00 vnt. (šviežių lapelių)
Įvairios uogos: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.

2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.

3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.

4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.

5. Palikite nakčiai šaldytuve.

6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

Suskleisti
Bananinis desertas
Receptas: Labai paprastas nekeptas bananų-meduolių desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Meduoliai: 12.00 vnt. (minkštų)
Bananai: 3.00 vnt. (gerai prinokę)
Grietinė: 1.00 st. (geriau riebesnės)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (galima dėti ir kiek daugiau, ragaukite)
Kaip gaminti

1. Bananus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Dubenėlyje grietinę išsukite su cukraus pudra. Kitame dubenyje smulkiai sutrupinkite meduolius – patogiausia tai daryti tiesiog rankomis.

2. Imkite indą, kuriame sluoksniuosite desertą – tai gali būti bet koks vidutinio dydžio dubuo aukštesniais kraštais (gražu, jei jis stiklinis). Pirmiausia ant dubens dugno berkite meduolių sluoksnį, tada visą jį padenkite bananų griežinėliais, po to dėkite saldžios grietinės sluoksnį, vėl kartokite iš pradžių, kol sunaudosite visus ingredientus, viršutinis sluoksnis tebūnie meduolių, tačiau patiekiant ant jo dar uždekite kelis bananų griežinėlius – bus gražiau.

3. Taip susluoksniuotą desertą dėkite kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą. Per tą laiką ingredientai susigulės, meduolių trupiniai sudrėks. Šį desertą lygiai taip pat galite sluoksniuoti ir nedideliuose atskiruose indeliuose.

Suskleisti
Palengvintas tiramisu
Receptas: Lengvesnis ir greitesnis tiramisu be kiaušinių
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 20
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 10.00 g („damų piršteliai“ (angl. ladyfingers))
Kava: 0.50 puodelis (stiprios, juodos, be nuosėdų; ir dar 45 ml espresso papildomai)
Likeris: 1.00 valg. š. (kavos (arba 1 valg. šaukšt. espresso kavos + 1 valg. šaukšt. brendžio + 1 arbat. šaukšt. cukraus))
Kreminis sūris: 200.00 g (pvz., „Philadelphia“, kambario temperatūros)
Cukraus pudra: 200.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š.
Kakava: 1.00 valg. š. (miltelių; apibarstyti)
Juodasis šokoladas: 1.00 valg. š. (drožlių pabarstymui)
Kaip gaminti

Šiame recepte nebus nei kiaušinių, nei riebios grietinės, o mascarponę, kuri yra net 82 proc. riebumo, keisime į kreminiu sūriu, kurio riebumas tik 22 proc.. Ir dar svarbu, kad šį desertą paruošite vos per 15minučių!

1. Sumaišykite juodą kavą (atvėsintą) su kavos likeriu. Jei naudojate porcijinius indelius, sulaužykite sausainius „damų piršteliai“ perpus ir pamirkykite juos į kavos-likerio miksą (maždaug 10 sekundžių).

2. Pagaminite kreminį sluoksnį. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį iki purios masės. Sudėkite cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite atvėsintą espresso kavą su vanile ir vėl viską gerai išsukite.

3. Formuokite desertą: norimose formelėse (mes naudojome nedidelius stiklainiukus) pirmu sluoksniu dėkite išmirkytus „damų pirštelius“, tada ant jų dėkite kreminį sluoksnį ir galiausiai viską apibarstykite kakavos milteliais. Viską pakartokite (bus du sluoksniai „damų pirštelių“, du sluoksniai kremo ir kakavos miltelių).

4. Galiausiai apibarstykite šokolado drožlėmis ir dėkite valandai į šaldytuvą, kad ingredientai sumirktų ir desertas subręstų.

Suskleisti
Nekeptas desertas su bananais
Receptas: Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Sūrūs riestainėliai: 300.00 g (pvz., „Pretzel“)
Sviestas: 170.00 g
Riešutų sviestas: 450.00 ml (šokoladinio)
Kreminis sūris: 230.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios)
Kinkanai: 12.00 vnt.
Mėtos: 1.00 vnt. (šakelė)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.

2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.

3. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.

4. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra ir kinkanais.

Suskleisti
Nekeptas bananų tortas
Receptas: Nekeptas bananų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 91
Receptas
Ingredientai
Šokoladiniai meduoliai: 400.00 g
Rududu: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Želatina: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių - papuošimui)
Kakava: 1.00 st. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu.
  2. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.    
  3. Bananus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant torto pagrindo.    
  4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
  5. Sudėkite cukrų ir maskarponės sūrį, išmaišykite.    
  6. Želatiną ištirpdykite su šlakeliu šilto vandens, o tada įmaišykite į kremo masę.
  7. Kai baigta, dėkite viską ant bananų ir suformuokite viršų, pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
  9. Prieš patiekdami ant stalo, pabarstykite kakava.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 119
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti

Kepiniai:

Morengai su šokoladu
Receptas: Morengai su šokoladu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 220.00 g (70 - sausainiams ir 150 - glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymų)
Cukrus: 200.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Pienas: 20.00 ml (šlakelis - glaistui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 130 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.    
  2. Į nedidelį prikaistuvį įpilkite vandens – tiek, kad pora centrimetrų apsemtų dugną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo užvirs.    
  3. Ant prikaistuvio dėkite dubenėlį (jo dugnas neturi liesti vandens paviršiaus) ir į šį dubenėlį suberkite gabalėliais laužytą šokoladą.   
  4. Maišydami kaitinkite šokoladą, kol ištirps ir virs vientisa mase. Atidėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus, suberkite cukrų. Statykite dubenį ant prikaistuvio ir kaitindami maišykite šluotele apie 2–3 minutes, kol cukrus ištirps ir baltymai taps karšti.   
  6. Nuimkite dubenį su baltymais nuo prikaistuvio, supilkite vanilės ekstraktą ir elektriniu plaktuvu išplakite baltymus iki labai standžių putų.    
  7. Į išplaktus baltymus supilkite tirpintą atvėsusį šokoladą ir šiek tiek pamaišykite, kol gausite „marmurinę“ masę; šokoladas neturi visiškai išsimaišyti.    
  8. Semkite po šaukštą paruoštos morengų masės ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami tarp morengų kelių centimetrų tarpus.    
  9. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol morengai bus traškūs išorėje ir minkšti viduje.    
  10. Perkelkite iškepusius morengus ant grotelių ir palaukite, kol visiškai atvės.    
  11. Kol morengai vėsta, dubenyje ant „garų vonelės“ ištirpinkite dar 150 g juodojo šokolado su šlakeliu pieno.    
  12. Padėklą ar didelę lėkštę ištieskite švaraus kepimo popieriaus lakštu.    
  13. Merkite atvėsusių morengų apačią į tirpintą šokoladą ir perkelkite ant kepimo popieriaus.    
  14. Palaukite, kol šokoladas sustings ir patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 114
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Šokoladinis tortas
Receptas: Lengvas ir greitas šokoladinis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 76
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (biskvitui)
Cukrus: 200.00 g (biskvitui)
Kakava: 3.00 valg. š. (miltelių; biskvitui)
Kiaušiniai: 10.00 vnt. (biskvitui)
Sviestas: 20.00 g (biskvitui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (kremui)
Šokoladas: 200.00 g (pieniško; kremui; ir dar šiek tiek drožlių papuošimui)
Įvairios uogos: 1.00 sauja (papuošimui)
Riešutai: 1.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir berkite cukrų. Šią masę plakite, kol ji pabals ir padidės.

2. Lengvai maišydami į masę berkite miltus ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.

3. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

4. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite ir per tą laiką paruoškite torto pertepimą.

5. Puode ant mažos ugnies ištirpinkite pienišką šokoladą ir palaukite, kol jis pradės stingti. Tuomet sumaišykite jį su maskarponės sūriu ir pertepimas jau paruoštas.

6. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau ir vieną jo lakštą aptepkite šokolado-maskarponės kremu. Uždenkite antru biskvito lakštu ir pagamintą tortą aptepkite likusiu kremu.

7. Puoškite šokolado drožlėmis, riešutais ir uogomis.

8. Leiskite tortui bent šiek tiek pastovėti – kuo labiau į biskvitą įsigers kremas, tuo tortas bus gardesnis.

Suskleisti
Morenginis plokštainis su mandarinais
Receptas: Morenginis plokštainis su mandarinais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 120.00 g (ir dar 2 šaukštai pertepimui)
Cukraus pudra: 100.00 g
Miltai: 40.00 g
Žemės riešutai: 120.00 g
Grietinėlė: 350.00 ml (36 proc. riebumo; pertepimui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (pertepimui)
Mandarinai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų; pertepimui)
Kaip gaminti

Keisčiausias atradimas – tai, jog „ypatingasis kremas“, kaip jį įvardindavo mėgėjai, yra paprasčiausia plakta grietinėlė; tačiau brinkstantis morengas ir išsiskiriančios mandarinų sultys jai suteikia daug turtingesnį skonį. Beje, konservuotus mandarinus galite keisti bet kokiais kitais konservuotais vaisiais ar šviežiomis uogomis.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 C laipsnių temperatūros.

2. Riešutus suberkite ant kepimo skardos ir pakepinkite orkaitėje 5-7 minutes, kol švelniai parus. Palaukite, kol atvės, suberkite į maisto trintuvą ir šiek tiek pasmulkinkite. Nemalkite iki miltų – plokštainyje turite jausti riešutų gabaliukus.

3. Baltymus supilkite į plakiklio indą ir pradėkite plakti. Kai jie suputos, pamažu suberkite visą cukrų ir plakite, kol baltymai taps standūs.

4. Kitame inde sumaišykite cukraus pudrą, miltus ir riešutus. Atsargiai įmaišykite sausus produktus į baltymus.

 

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių temperatūros.

6. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Morengo masę paskirstykite skardoje ir išlyginkite. Kepkite 10 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 160 C ir kepkite dar 5-10 minučių.

7. Iškeptą lakštą išimkite iš orkaitės ir perpjaukite skersai į tris lygias dalis. Palikite atvėsti.

8. Lakštams atvėsus, išplakite grietinėlę su cukrumi bei vanilės ekstraktu iki standumo. Mandarinus nuvarvinkite.

9. Sluoksniuokite plokštainį: dėkite lakštą morengo, sudėkite apie pusę grietinėlės, suberkite pusę mandarinų. Dėkite antrą morengo lakštą, likusią grietinėlę bei likusius mandarinus. Galiausiai uždenkite paskutiniu morengo lakštu. Plokštainį įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pernakt.

10. Prieš tiekdami apibarstykite cukraus pudra.

Suskleisti
Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Receptas: Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 117
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 200.00 g (šalto)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Uogienė: 400.00 g (juodųjų serbentų)
Kaip gaminti

1. Sumaišyti paprastą ir vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar trintuvu, kol susidarys trupiniai.

2. Pusę tešlos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir prispausti prie dugno. Uogienę lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.

3. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes, kol paviršius gražiai apkeps. Prieš patiekiant visiškai atvėsinti.

Suskleisti
Migdoliniai keksiukai su mėlynėmis
Receptas: Migdoliniai-jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didesni)
Sviestas: 80.00 g (arba ghee sviesto)
Rudasis cukrus: 100.00 g (nerafinuoto; ir dar 3 šaukštai įdarui)
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus; skystesnės konsistencijos nei graikiškas)
Migdolų miltai: 100.00 g
Miltai: 70.00 g (arba mišinio kepiniams be glitimo)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė tešlai ir išspaustos sultys įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Jei visgi mėlynių negalite gauti, keiskite jas šilauogėmis, tik tokiu atveju būtinai naudokite citrinos sultis įdarui pagaminti – jų reikia subalansuotam skoniui.

Dar vienas slaptas (o gal ir nelabai) šių keksiukų ginklas – jogurtas. Jis suteikia lengvumo, purumo, paslepia kepimo miltelių skonį ir apskritai, turbūt, veikia magiškai.

1. Paruoškite įdarą: mėlynes sumaišykite su cukrumi (arba šilauoges su cukrumi ir citrinos sultimis) ir kaitinkite mažame prikaisuvyje kol sutirštės ir maždaug perpus sumažės masės. Atidėkite į šalį pravėsti.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros (režimas su ventiliatoriumi). Jei ventiliatoriaus jūsų orkaitėje nėra, siūlau temperaūrą šiek tiek pakelti, pavyzdžiui, iki 180°C.

 

3. Sviestą ištirpinkite ir leiskite jam pravėsti (taip pat galite naudoti kambario temperatūros sviestą ir iškart išsukti su cukrumi (sviesto tirpdyti nereikės). Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, po vieną įmaišykite kiaušinius, supilkite jogurtą, suberkite citrinos žievelę, druską, kepimo miltelius. Įmaišykite migdolų bei kitus miltus.

4. Keksiukų formeles išklokite keksiukų popierėliais. Pripildykite kiekvieną formelę maždaug 3/4 tešlos ir į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštelį įdaro. Jei norite traškesnio viršaus, apibarstykite trupučiu cukraus. Įdaro greičiausiai šiek tiek liks, jį galėsite supiltį į sandarų indą ir laikyti šaldytuve kelias dienas (galite patiekti prie blynų, varškėčių, įmaišyti į jogurtą arba pasigaminti skrebučių su riešutų sviestu bei mėlynių/šilauogių uogiene).

5. Kepkite keksiukus 30-35 minutes kol tolygiai paruduos. Leiskite jiems visiškai atvėsti prieš išimant iš formelių.

Suskleisti
Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“ su ledais
Receptas: Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 70.00 g (ne mažiau kaip 60 proc. kakavos)
Sviestas: 70.00 g (ir dar šiek tiek indelių patepimui prieš kepant)
Cukraus pudra: 75.00 g (ir dar šiek tiek apibarstymui (nebūtina))
Miltai: 33.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Brendis: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š. (nebūtina)
Braškės: 1.00 sauja (arba kitų uogų; dekorui (nebūtina))
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230C laipsnių temperatūros.

2. Garuose (uždėję ant puodo su verdančiu vandeniu dubenėlį, kurio dugnas nesiektų vandens) ar mikrobangų krosnelėje (trumpais intervalais, kad nesudegtų) ištirpinkite šokoladą su sviestu (tame pačiame dubenyje).

3. Vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinius (2 visus ir vieno tik trynį). Įdėkite cukraus pudrą ir viską vėl gerai išsukite. Sudėkite miltus, darsyk gerai išsukite.

4. Galiausiai pilkite tirpintą šokoladą su sviestu ir, jei norite, šiek tiek vanilės bei likerio ar brendžio (pasirinktinai). Vėl viską gerai išsukite.

5. Kepimo formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (kad pyragėlius būtų lengva išimti), ant dugno tieskite kepimo popieriaus apskritimą (pagal formelės dydį).

 

6. Pilkite tešlą į formeles ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 10–15min., priklausomai nuo formelės dydžio. Kaip atpažinti, kada jau laikas išimti? Pyragėlio kraštai turi būti sustandėję, tačiau vidurys dar virpantis, minkštas. Kad šį desertą paruoštumėte reikiamos konsistencijos, svarbi kiekviena minutė, todėl įdėmiai stebėkite, nes, pakepus per ilgai, gausite paprastą šokoladinį pyragėlį, be jokio skysto vidaus, kuris ir sudaro didžiąją „Lava Cake“ žavesio dalį.

7. Iškepus pyragėliams, išimkite juos iš orkaitės, neaštriu peiliu švelniai atskirkite pyragėlio kraštus nuo kepimo formelės, uždėkite ant viršaus lėkštutę ir apverskite aukštyn kojomis. Atsargiai nuimkite kepimo formelę, apibarstykite cukraus pudra, jei norite, dekoruokite šviežiom uogom (puikiai tinka ir mėtos lapeliai), vaniliniais ledais ar šlakeliu tiršto likerio. Skanaukite!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas