Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Panoramoje“ atidaryta didžiausia gurmaniška erdvė Baltijos šalyse

Pasaulyje populiarėjanti gero maisto mada neaplenkė ir Lietuvos. Viena po kitos kuriasi mažos parduotuvėlės ir barai, siūlantys išskirtinius ir sveikesnius produktus. Sekdamas „ant bangos“ esančia tendencija, PC „Panorama“ pakvietė 20 prekiautojų išskirtiniu maistu į vieną vietą ir sukūrė gurmanišką erdvę, kurioje bus galima ne tik skaniai ir greitai pavalgyti, bet ir skanėstų parsinešti į namus.
Gurmaniška erdvė „Panoramoje“
Gurmaniška erdvė „Panoramoje“ / Organizatorių nuotr.

Gurmaniškos erdvės idėja brandinta seniai

„Gurmaniškos zonos koncentracijos vienoje vietoje idėja brandinosi labai seniai, dar nuo 2010 m. Tuo metu rinka dar buvo nepasiruošusi, bet mes po truputį pradėjome rinkti į portfelį tuos gurmaniškus, aukštesnio lygmens produktus. „Panoramoje“ atsirado nemažai sveikuoliškų parduotuvių ir mes jas visas koncentravome zonoje prie RIMI, kad klientams būtų patogu. Dabar maitinimo sektoriaus asortimentą norime dar daugiau papildyti gurmaniškais produktais“, – sako PC „Panorama“ generalinė direktorė Birutė Kalanovaitė, pajuokaudama, kad nors prekyba internetinėje erdvėje auga, pavalgyti internetu žmonės kol kas negali.

Pašnekovė neslepia, kad konkurencija verčia ieškoti savo išskirtinumo. Ir nors čia sukoncentruotas didžiausias restoranų segmentas visame mieste, klientai pasigesdavo žuvies ar įvairių skanėstų parduotuvėlių.

Atsižvelgus į klientų poreikius ir pasižvalgius po pasaulį, kur labai populiari „food halls“ – kokybiško maisto turgaus koncepcija, tokia idėja pradėta įgyvendinti. Pati someljė mokyklą baigusi ir tarp gurmaniško verslo atstovų besisukanti „Panoramos“ vadovė įsitikinusi, kad lietuviai jau „atsivalgė“ greitmaisčio ir pribrendo gurmaniškiems produktams, o šis prekybos centras dėl savo lokacijos tokiam projektui yra pati geriausia vieta Vilniuje.

„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"
„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"

Ketina tapti traukos centru aplink įsikūrusiems ofisams

B.Kalanovaitės teigimu, užsienyje gurmaniško maisto vietos sukuria labai didelę trauką turistams, tačiau Lietuvoje, kur turizmo infrastruktūra dar nėra pakankamai išvystyta, turistai tesudaro 3 proc. klientų. Tad žvilgsnis kol kas krypsta į vietinius klientus, kur pašnekovė mato ypač didelį potencialą.

„Aplink mūsų prekybos centrą įsikūrė labai daug ofisų, kurių darbuotojams svarbus ir greitas, ir kokybiškas maistas. Naujoje gurmaniškoje erdvėje jie galės ne tik papietauti, bet ir gardžiai pavakarieniauti bei praleisti laiką“, – žada B.Kalanovaitė ir džiaugiasi lavėjančiu lietuvių skoniu, kuris leido įgyvendinti didžiausią gurmanišką projektą Baltijos šalyse.

Ir nors prekybos centro vadovė tiki naujai atsiveriančios erdvės perspektyva, ji neslepia, kad sėkmė priklausys ir nuo kiekvienos iš čia įsikūrusios įmonės darbo.

„Mes garantuojame pastovų lankytojų srautą, kuris prekybininkams leidžia planuoti savo apyvartas. O toliau viskas priklauso nuo to, kokį maistą ir aptarnavimą čia gaus klientas, ar kaina jam bus tinkama. Jeigu sugebame pažinti klientą ir mokame aptarnauti, pamaloninti ir suteikti patirtis, kurių dabar visi labai nori, tai sėkmė yra neišvengiama“, – įsitikinusi B.Kalanovaitė.

„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"
„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"

Tikisi įtikti išrankiausiems: ispaniški kumpiai, trumai, šviežios austrės ir havajietiškas „Poke Bowl“

Naujoje besikuriančioje gurmaniškoje erdvėje besikuriantys dalyviai neslepia laukiantys susitikimo su gero, kokybiško ir skanaus maisto mėgėjais.

„Siūlysime premium kokybės šviežią žuvį, jūros gėrybes, mėsą – jautieną, veršieną, ėrieną, kiaulieną. Taip pat paukštieną – barbarisines ir pekino antis, pavasarinius ir kukurūzinius viščiukus, putpeles, karvelius iš atrinktų geriausių Europos žvejų ir ūkininkų“, – vardija „Rojaus maisto“ atstovas Liutauras Markevičius ir džiaugiasi, kad Lietuvoje daugėja žmonių, suprantančių, ką reiškia valgyti, o ne maitintis. Tad į gurmanišką erdvę užėjusiems valgytojams „Rojaus maistas“ patieks ne tik patiekalų iš minėtų produktų, bet ir delikatesų iš Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos.

Įvairiais mėsiškais gardėsiais – ispaniškais Jamon Serrano ir Iberico kumpiais, japoniška „Kobe“ ir australietiška „Wagyu“ jautiena bei tikra „Matje“ silke savo klientus ketina lepinti „The Meat Point“ parduotuvė. Joje taip pat bus galima rasti įvairiausių sūrių, alyvuogių, migdolų, padažų ir užtepėlių bei gurmanų mėgstamų produktų su trumais.

„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"
„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"

„Šioje „Gourmet Panorama“ zonoje dar labiau akcentuosime kokybiškos šaldytos mėsos asortimentą, kuri atkeliauja tiesiai iš Brazilijos, Anglijos, Australijos, Amerikos. Visi mūsų produktai yra kruopščiai atrenkami ir atkeliauja iš pripažintų Viduržemio jūros regiono šeimos verslų, kurių produkcija yra užauginta ir pagaminta puoselėjant kartų tradicijas“, – pasakoja parduotuvės atstovė Sandra Svirčinskaitė ir tikisi, kad klientai čia ras viską, ko tik širdis geidžia.

Ypatingai nudžiugs į gurmanišką erdvę užsukę jūros gėrybių mėgėjai, mat čia įsikūręs „Selfish“ bistro jų lauks su šviežiomis austrėmis, midijomis, tunu ir norvegiška menke. Tačiau tai dar ne viskas. Čia vienintelė vieta Lietuvoje, kur galėsite paragauti pasaulyje žaibiškai išpopuliarėjusio havajietiško patiekalo „Poke Bowl“ – su ryžiais, šviežiai marinuotu tunu ir lašiša. Išskirtinius produktus siūlančio bistro vadovas Renatas Vainius tikisi, kad naujoji erdvė taps Vilniaus ir jo svečių gurmanų susitikimo vieta, kur bus galima išbandyti ir daugiau naujų skonių.

„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"
„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"

Tikra itališka pica ir ekologiški produktai

Gurmaniškoje erdvėje neliks nuskriausti ir picų mėgėjai, kurie čia galės paragauti tikros itališkos picos, kepamos pagal autentišką receptą, atkeliavusį iš vienos seniausių Italijos picų kepėjų šeimos. „Pirmieji Lietuvoje pasiūlysime unikalią „sulankstomą“ „Portafoglio“ picą, kurią, kaip tikri italai, galėsite suvalgyti tiesiog eidami. Mūsų filosofija – maistas, kuriuo gera dalintis, todėl siūlysime valgyti picas vietoje, ar išsinešti ir dalintis su draugais ar artimaisiais“, – sako picerijos „Pizza 360” atstovė Emilija Pigagaitė, patikindama, kad picos čia gaminamos pagal itališkas tradicijas – tešla brandinama, o visas gamybos procesas atliekamas rankomis.

Vertinantys kokybę ir mėgstantys gaminti namuose išskirtinių ekologiškų produktų galės įsigyti parduotuvėje „Naturalia sodas“, į kurią prekės atkeliauja iš viso pasaulio sertifikuotų ekologiškų ūkių.

„Šviežius vaisius ir daržoves vežame ištisus metus ir užtikriname jų šviežumą veždami iš ten, kur tuo metu pasaulyje jie prinokę. Pvz: dabar turime šių metų derliaus obuolių iš Argentinos, nors lietuviškų dar teks palaukti ilgokai. Visus savo tiekėjus kruopščiai atsirenkame važinėdami po parodas, tikriname jų sertifikatų originalumą, darome laboratorinius tyrimus“, – sako didelį dėmesį ekologijai skiriantis parduotuvės atstovas Mantas Miezanskas.

„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"
„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"

Daugybė Azijos skonių

Tik įžengus į gurmanišką „Panoramos“ erdvę pasitiks ir daugybė Azijos aromatų. Čia įsikūręs „Spoon Out“ restoranas gerbėjus pasitiks su pietryčių Azijos patiekalais. „Žaliasis, geltonasis, raudonasis kariai – tailandietiški, sriuba „Laksa“ – įkvėpta Malaizijos. Savo svečiams siūlome patiekalus, kuriuose gausybė rytietiškų ingredientų: galangalas, babmbukų ūgliai, laimų lapai, čili, citrinžolė, kokosų pienas bei daugybė kitų“, – vardija restorano atstovė Giedrė Būdienė, prisipažindama, kad visa restorano komanda su nekantrumu laukia susitikimo su Azijos virtuvės mėgėjais.

Skubančius užkąsti kviečia ir restoranas „Saigon“, kurio virtuvėje garuoja autentiškos vietnamietiškos sriubos PHO. Jų bus net keturių rūšių: su jautiena, su vištiena, veganiška su tofu bei su žuvimi ir krevetėmis. „Siūlysime paragauti summer rolls, t. y. suktinukų su krevetėmis ir įvairiausiais žalumynais. Jie puikiai tinka kaip lengvas užkandis skubantiems ir norintiems greitai ir skaniai užkąsti. Mėgstantiems gaminti namuose pasiūlysime įsigyti ir iš Vietnamo atsivežtų prekių: ryžių makaronų, kavos, čili padažo, prieskonių“, – vietnamietiškus skonius tikisi išpopuliarinti restorano atstovas Antanas Damulis.

„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"
„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"

Iki dangaus pakylėjantys desertai

Smaližiai, nenusiminkite, jūs nepamiršti! Gurmaniškoje erdvėje tikrai bus kur išgerti kavos su gardžiu pyragėliu, nusipirkti tortą šventei ar paragauti desertų dievu vadinamo Ali skanėsto.

„Kad atspindėtume „Ali šokoladinės“ vardą, siūlysime plačią belgiško juodojo šokolado įvairovę, derindami jį su tiek jau išbandytaiss, tiek su naujais skoniais, kurie leis suprasti tikrąjį riešutų ir šokolado dermės santykį. Tikimės, kad kiekvienas mūsų svečias ras jo skoniui pritaikytą gardėsį“, – ambicingiausius klientų poreikius patenkinti ir „Gourmet“ zoną padaryti tikrai gurmaniška žadėjo Ali.

„Panorama“ pavirs tikru smaližių rojumi, nes čia susikoncentruos daugiausia kepyklėlių iš visų prekybos centrų.

Net 18 rūšių tortų, bandelių iš spelta miltų ir sodrių ledų, pagamintų netaupant vaisių ir sulčių, riešutų, grietinėlės ir šokolado, gurmanų laukia kepyklėlėje „Mon Ami“. O kur dar tikros prancūziškos kanelės, kurių receptas atkeliavo tiesiai iš Paryžiaus ir smetoniškas „Napoleono“ tortas! Beje, šioje kepyklėlėje rasite ne tik saldėsių – čia ant lentynų išdėliota kvepia kasdien kepama su natūraliu raugu duonelė – net 26 jos rūšys!

Ne tik desertų, bet ir vėlyvų pusryčių kviečia užsukti kepyklėlė „Pinavija“. Čia ką tik vietoje iškeptais kepiniais, omletais, košėmis, gaiviomis salotomis, sveikuoliškais kokteiliais ir gardžiais vafliais galės mėgautis smaližiai, vegetarai bei gliuteno netoleruojantys gurmanai. Na, o legendiniai sviestinės tešlos pyragėliai, naminiai kibinai, keksiukai, tortai, sausainiai, morengai, pagaminti iš Lietuvos ūkininkų užaugintų produktų, praturtins ne tik kasdienį, bet ir šventinį šeimos stalą.

„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"
„Panoramos“ gurmaniškos erdvės skanėstai"

Tad šefai jau pasiruošę ir tarškina lėkštėmis. Susitinkame birželio 7-ąją „Gourmet Panorama“. Čia jūsų laukia net 20 gurmaniškų vietų:

MON AMI, SELFISH, ASSORTI, THIERRY, CAESAR SALAD BAR, BUČERIS, PIZZA 360, WRAPERIA SUPPA KEBS, THE MEAT POINT, ITALIŠKO SKONIO GURMANAI, SAIGON, SPOON OUT, ALI ŠOKOLADINĖ, SARKOZY, ROJAUS MAISTAS, STEAK SUPPLY, NATURALIA SODAS, PINAVIJA, RED HOUSE, ŠAMPANĖ.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito