Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasčiau nebūna: minkšti kiaulienos kotletukai, įdaryti sūrio lazdelėmis

Kai norisi paprasto, jaukaus patiekalo, labai pagelbsti malta mėsa, o iš jos bene dažniausiai formuojame kotletukus. Šįsyk kviečiame įdaryti juos sūrio lazdelių gabaliukais – jis išsilydys ir bus labai skanu!
Kotletukai su sūrio lazdelėmis
Kotletukai su sūrio lazdelėmis / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 700 g maltos pusriebės kiaulienos;
  • 1 svogūnais, labai smulkiai supjaustytas;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • kelios sūrio lazdelės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • mėgstamų mėsos prieskonių;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Į dubenį dėkite maltą kiaulieną, berkite džiūvėsėlius, smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite. Masę gerai išmaišykite arba net išminkykite rankomis.

2. Sūrio lazdeles supjaustykite gabaliukais.

3. Gaminkite kotletukus: išplokite po truputį mėsos delne, dėkite sūrio lazdelės gabaliuką, o tada suformuokite rutuliukus.

4. Kepkite iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

5. Tiekite su bulvių koše, šviežiomis ar raugintomis, marinuotomis daržovėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai