Ingredientai (6 tortilijoms):
- 250 g miltų (dalį kvietinių miltų galite keisti kukurūzų, tarkime, 50–70 g);
- didelis žiupsnis druskos;
- 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
- 100 g šilto vandens.
Gaminimas:
1. Į didelį indą (idealu, jei naudosite virtuvinį kombainą, bet galima apsieiti ir be jo) suberkite miltus, druską, išmaišykite, supilkite vandenį ir aliejų, o tada imkite minkyti. Iš pradžių tešla gali atrodyti neklusni, tačiau netrukus viskas ims jungtis. Minkykite apie 2–3 min. Išminkytą tešlą apdenkite maistine plėvele ir leiskite 20 min. pabręsti.
2. Tešlai subrendus, padalinkite ją į 6 dalis. Įkaitinkite keptuvę nelimpančia danga ant didelės kaitros. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočiokite maždaug 20 cm skersmens paplotį (kol keps vienas, kočiokite kitą). Dėkite paplotį ant įkaitusios keptuvės ir kepkite kiekvieną pusę po 30–40 sekundžių. Iškepusias dėkite vieną ant kitos, kad išliktų minkštos ir šiltos.
3. Iškeptas tortilijas galite valgyti iškart – sukti į jas įvairius priedus, skanauti su sriubomis, salotomis, o galite ir panaudoti jas kaip paprastučių picų padą. Tam tortiliją tereikia aptepti picai tinkančiu padažu, pabarstyti sūriu, jei norite, apdėlioti kitais mėgstamais priedais ir kelioms minutėms kišti į orkaitę su įjungta grilio funkcija.