Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasta, bet efektinga: kepintos moliūgų sėklos – ir sriubai, ir užkandžiauti

Rugsėjį–spalį tikrai nepavyktų ignoruoti tokių daržovių, kaip moliūgai, nes ir turgavietėse, ir parduotuvėse jos šviečia iš tolo. O jei iš moliūgų ruošiate trintą sriubą, siūlome ją pagardinti itin paprastai paruošiamu priedu – pikantiškomis sėklomis. Jos, beje, tiks ir kaip užkandis, kurio galite prisiberti į kokį patogų indelį ir skanauti darbe.
Moliūgų sėklos
Moliūgų sėklos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 120 g moliūgų sėklų;
  • 3 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,3 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų drisbnių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C (režimas su vėjeliu).

2. Dubenėlyje kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, stebėkite, kad sėklos tolygiai pasidengtų sirupu. Paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Kepkite apie 15 min., kol sėklos kiek parus ir susproginės, stebėkite, kad nesudegtų.

4. Leiskite atvėsti ir sulaužykite gabaliukais, kad sėklos nebūtų sustingusios į vieną luitą. Berkite į sriubą, ant salotų ar skanaukite kaip užkandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?