Paprasta, bet efektinga: kepintos moliūgų sėklos – ir sriubai, ir užkandžiauti

Rugsėjį–spalį tikrai nepavyktų ignoruoti tokių daržovių, kaip moliūgai, nes ir turgavietėse, ir parduotuvėse jos šviečia iš tolo. O jei iš moliūgų ruošiate trintą sriubą, siūlome ją pagardinti itin paprastai paruošiamu priedu – pikantiškomis sėklomis. Jos, beje, tiks ir kaip užkandis, kurio galite prisiberti į kokį patogų indelį ir skanauti darbe.
Moliūgų sėklos
Moliūgų sėklos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 120 g moliūgų sėklų;
  • 3 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,3 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų drisbnių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C (režimas su vėjeliu).

2. Dubenėlyje kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, stebėkite, kad sėklos tolygiai pasidengtų sirupu. Paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Kepkite apie 15 min., kol sėklos kiek parus ir susproginės, stebėkite, kad nesudegtų.

4. Leiskite atvėsti ir sulaužykite gabaliukais, kad sėklos nebūtų sustingusios į vieną luitą. Berkite į sriubą, ant salotų ar skanaukite kaip užkandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų