Ingredientai:
maltinukams:
- 500 g maltos kalakutienos (rinkitės liesą, tačiau standžią, neišpliūrusią – parduotuvėje atidžiai apžiūrėkite);
- 1 nedidelė nulupta ir burokine tarka sutarkuota cukinija (iš viso apie 200 g);
- šluotelė svogūnų laiškų;
- 1 kiaušinis;
- šluotelė mėtų (nebūtinai);
- šluotelė kalendrų;
- žiupsnis maltų gvazdikėlių;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltų kajeno pipirų (nebūtinai);
- apie 100 ml saullėgrąžų aliejaus (kepimui).
padažui:
- 200-300 ml natūralaus jogurto (labai tinka graikiškas);
- 1-2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 didelė sutraiškyta česnako skiltelė;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. malto žagrenio (kitaip – sumac) (nebūtinai);
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.
5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.
6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.