Paprasta, gardi avokadų ir agurkų mišrainė, kurią verta išbandyti

Per šventes skanavę tradicinių lietuviškų mišrainių, visai gali būti, dabar esame nuo jų kiek pavargę. Tad pats metas išbandyti patiekalą, kuriame dera taip vertinami avokadai ir ilgavaisiai agurkai. Tiesa, paruošę šią mišrainę ilgai nedelskite – valgykite iškart!
Mišrainė su avokadais
Mišrainė su avokadais / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelis prinokęs, bet nepernokęs avokadas;
  • 2 ilgavaisiai agurkai;
  • keli svogūnų laiškai;
  • 2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. žaliosios citrinos (laimo) arba paprastos citrinos sulčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. sriracha padažo (iš bėdos tinka ir aitriosios paprikos milteliai);
  • saujelė kapotų šviežių kalendrų (jei nemėgstate, galite keisti petražolėmis).

Gaminimas:

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite gana stambiais kubeliais. Suberkite į dubenį.

2. Agurkus nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas, o tada supjaustykite panašiais kubeliais kaip avokadą. Suberkite į tą patį dubenį, ten pat berkite ir susmulkintus svogūnų laiškus. Viską pašlakstykite citrinos sultimis.

3. Iš likusių ingredientų, išskyrus žoleles, užmaišykite padažą. Supilkite ant agurkų bei avokadų, atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų padažu. Apibarstykite kalendromis ar petražolėmis ir iškart patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis