Paprasta, gardi avokadų ir agurkų mišrainė, kurią verta išbandyti

Per šventes skanavę tradicinių lietuviškų mišrainių, visai gali būti, dabar esame nuo jų kiek pavargę. Tad pats metas išbandyti patiekalą, kuriame dera taip vertinami avokadai ir ilgavaisiai agurkai. Tiesa, paruošę šią mišrainę ilgai nedelskite – valgykite iškart!
Mišrainė su avokadais
Mišrainė su avokadais / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelis prinokęs, bet nepernokęs avokadas;
  • 2 ilgavaisiai agurkai;
  • keli svogūnų laiškai;
  • 2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. žaliosios citrinos (laimo) arba paprastos citrinos sulčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. sriracha padažo (iš bėdos tinka ir aitriosios paprikos milteliai);
  • saujelė kapotų šviežių kalendrų (jei nemėgstate, galite keisti petražolėmis).

Gaminimas:

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite gana stambiais kubeliais. Suberkite į dubenį.

2. Agurkus nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas, o tada supjaustykite panašiais kubeliais kaip avokadą. Suberkite į tą patį dubenį, ten pat berkite ir susmulkintus svogūnų laiškus. Viską pašlakstykite citrinos sultimis.

3. Iš likusių ingredientų, išskyrus žoleles, užmaišykite padažą. Supilkite ant agurkų bei avokadų, atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų padažu. Apibarstykite kalendromis ar petražolėmis ir iškart patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų