Šį receptą savo knygoje „The Smitten Kitchen“ siūlo kulinarė ir knygų autorė iš Niujorko, JAV, Deb Perelman. Beje, ką tik pasirodė naujoji jos knyga, kurios gerbėjai su nekantrumu laukė.
Ingredientai:
- 1 nedidelis viščiukas (1,2–1,5 kg);
- 600 g nedidelių bulvių (galite pridėti ir porą morkų);
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- kelios šakelės šviežių čiobrelių;
- 1 citrina.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C laipsnių.
2. Naudodami aštrų peilį ar specialias žirkles mėsai iškirpkite viščiuko stuburą (jei nešvaistote maisto, galite užšaldyti ir vėliau panaudosite virdami sultinį).
3. Abi viščiuko puses – ir vidinę, ir išorinę gerai pasūdykite ir papipirinkite. Dėkite išplotą viščiuką vidine puse į apačią, išorine puse (tą su odele) į viršų, dar paspauskite delnu, kad viščiukas geriau susiplotų. Aplink viščiuką apdėliokite nuskustas, bulves – jei mažos, nepjaustytas, jei didesnės, perpjautas perpus. Jei kepsite ir morkas, jas nuskuskite ir supjaustykite įstrižai nemažais gabalais.
4. Bulves (morkas) ir vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, daržoves dar ir pasūdykite, papipirinkite. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 45 min. – kol bulvės (bei morkos) iškeps, vištienos odelė bus traški, auksinė, ji taip pat bus iškepusi.
5. Dėkite gabalais supjaustytą viščiuką į lėkštę, apdėliokite bulvėmis, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite smulkiai kapotais minkštaisiais čiobrelių lapeliais (kietus stiebelius išmeskite).