Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasta, greita ir skanu: orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis

Neabejojant galima pasakyti, jog iš vištienos įmanoma lengviausiai ir greičiausiai paruošti patiekalą, kuris patiks visiems. Ir mažam, ir dideliam, ir norinčiam tik užkąsti, ir gerokai išalkusiam. Šįkart jums siūlome vištienos patiekalą, kuris labai įdomus savo... forma. Tačiau su ta neįprasta forma susijęs skoniu... O jei trumpai tariant – puikaus vištienos patiekalo receptas, išbandykite!
Išplotas viščiukas
Išplotas viščiukas / Vida Press nuotr.

Šį receptą savo knygoje „The Smitten Kitchen“ siūlo kulinarė ir knygų autorė iš Niujorko, JAV, Deb Perelman. Beje, ką tik pasirodė naujoji jos knyga, kurios gerbėjai su nekantrumu laukė.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis viščiukas (1,2–1,5 kg);
  • 600 g nedidelių bulvių (galite pridėti ir porą morkų);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių;
  • 1 citrina.
Vida Press nuotr./Išplotas viščiukas
Vida Press nuotr./Išplotas viščiukas

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C laipsnių.

2. Naudodami aštrų peilį ar specialias žirkles mėsai iškirpkite viščiuko stuburą (jei nešvaistote maisto, galite užšaldyti ir vėliau panaudosite virdami sultinį).

3. Abi viščiuko puses – ir vidinę, ir išorinę gerai pasūdykite ir papipirinkite. Dėkite išplotą viščiuką vidine puse į apačią, išorine puse (tą su odele) į viršų, dar paspauskite delnu, kad viščiukas geriau susiplotų. Aplink viščiuką apdėliokite nuskustas, bulves – jei mažos, nepjaustytas, jei didesnės, perpjautas perpus. Jei kepsite ir morkas, jas nuskuskite ir supjaustykite įstrižai nemažais gabalais.

4. Bulves (morkas) ir vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, daržoves dar ir pasūdykite, papipirinkite. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 45 min. – kol bulvės (bei morkos) iškeps, vištienos odelė bus traški, auksinė, ji taip pat bus iškepusi.

5. Dėkite gabalais supjaustytą viščiuką į lėkštę, apdėliokite bulvėmis, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite smulkiai kapotais minkštaisiais čiobrelių lapeliais (kietus stiebelius išmeskite).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?