Paprasta, greita, tiks prie visko: marinuotos morkos ir baltieji ridikai

Jei kada turėjot progą ragauti vietnamietiškų sumuštinių „banh mi“, galėjot gerai justi, kiek skonio ir gaivumo jiems suteikia traškūs oranžiniai ir balti šiaudeliai – marinuotos morkos ir baltieji ridikai. Šio nesudėtingo pagardo galima pasiruošti patiems, o vėliau skaninti įvairiausius patiekalus – ryžių dubenėlius, sumuštinius, pagaliau, tiekti prie bet kokios mėsos, žuvies… Baltųjų ridikų nesunkiai rasite didesnių parduotuvių daržovių skyriuose.
Vietnamietiški sumuštiniai „banh mi“
Vietnamietiški sumuštiniai „banh mi“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 vidutinės morkos;
  • 1 baltasis ridikas;
  • 4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. druskos;
  • 0,5 stiklinės ryžių acto;
  • 1 stiklinė drungno vandens.

Gaminimas:

1. Morkas ir ridiką nuplaukite, nulupkite, o tada supjaustykite labai plonomis juostelėmis, o šias – šiaudeliais (šie gali būti ir ilgi, ir trumpesni). Daržoves taip pat galite tarkuoti ir tarka, kuri tarkuoja šiaudeliais, tik saugokite pirštus!

2. Suberkite daržoves į didelį dubenį, apiberkite druska bei cukrumi ir švelniai rankomis jas išmasažuokite, kol ir druska, ir cukrus ištirps. Tuomet perdėkite mišinį į stiklainį ar stiklainius bei užpilkite vandeniu ir actu, dar kartą gerai išmaišykite.

3. Uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o dar geriau – nakčiai. Tinkamos valgyti šios daržovės bus iki trijų savaičių, tačiau akivaizdu, kad tiek neužtruksite!

Vida Press nuotr./Marinuotos morkos ir baltieji ridikai
Vida Press nuotr./Marinuotos morkos ir baltieji ridikai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų