Ingredientai:
- 2 stiklinės avižinių dribsnių;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 3–4 valg. šaukšt. klevų ar agavų sirupo (arba medaus);
- 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- 3–4 stiklinės mėgstamų uogų mišinio (tinka avietės, braškės, gervuogės, mėlynės, šilauogės, o taip pat įvairiausi kaulavaisiai – kuo įvairiau, tuo įdomiau);
- smulkintų mėgstamų riešutų (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros (kaitinimas viršus-apačia, su ventiliatoriaus funkcija). Jums reikės nedidelio kepimo indo aukštesniais kraštais.
2. Visus ingredientus, išskyrus uogas, suberkite ir supilkite į elektrinio smulkintuvo indą su S formos peiliu. Pamalkite pulsuojančiu režimu iki rupių trupinių, labai smulkiai nereikia!
3. Į kepimo indą suberkite uogas (stambesnes pasmulkinkite) ir vaisius (be kauliukų, supjaustytus gabaliukais). Tolygiai paskirstykite. Ant uogų suberkite avižinių dribsnių trupinių sluoksnį, išlyginkite.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol viršus taps gražiai rusvas. Leiskite ramiai pastovėti, o tada šaukštu kraukite šio skanėsto į dubenėlius ir ragaukite. Tinka derinti su ledais, plakta grietinėle, jogurtu. Atvėsusį laikykite šaldytuve, bus skanu ir kitą dieną.