„Keptas viščiukas – puikus vaišių stalo akcentas, be kurio daugelis neįsivaizduoja Kalėdų. Šio patiekalo populiarumą lemia trys esminiai dalykai: skanu, sveika, lengva paruošti. O ir eksperimentuoti su viščiuko mėsa gan paprasta. Reikia tik atrasti tinkamus derinius ir štai – tradicinis patiekalas netradiciškai“, – sako įdomų receptą pristatantis virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.
Tiems, kas per Kalėdas svečius nori nustebinti egzotiškais skoniais, žinomas šefas rekomenduoja su klevų sirupu keptą viščiuką. „Šiame patiekale susipina skirtingi skoniai: nuo švelnaus aštrumo pereiname prie gaivaus saldumo. Klevų sirupas – natūralus saldiklis, viščiukui suteikiantis karamelės ir vanilės prieskonį. O išskirtinio švelnaus aštrumo sukursime marinatui naudodami imbierą“, – pasakoja R.Bolgovas.
Prie šio patiekalo puikiausiai tiks keptas ananasas. Juolab kad per žiemos šventes ruošiama patiekalų ir ant grilio. Todėl R.Bolgovas siūlo keptą viščiuką patiekti su ant grotelių keptu ananasu.
Keptas viščiukas su ananasais
Ingredientai:
- 1 viščiukas;
- 4 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis maltų pipirų mišinio;
- 25 g imbiero šaknies;
- 1 šakelė rozmarino;
- 1 apelsino žievelė;
- 4 skiltelės česnako;
- sauja granatų sėklų.
Gaminimas:
1. Šviežią viščiuką perpjauname per krūtinėlę pusiau.
2. Į elektrinį trintuvą dedame druską, pipirus, imbiero šaknį, rozmariną, apelsino žievelę bei česnako skilteles ir sutriname iki vientisos masės.
3. Paruošta prieskonių mase įtriname viščiuką iš visų pusių ir paliekame šaldytuve per naktį marinuotis.
4. Likus valandai iki kepimo išimame viščiuką iš šaldytuvo ir perpus perpjautas jo dalis surišame su siūlu. Patepame klevų sirupu ir dedame į kepimo skardą. Norintiems dar įvairesnių skonių R.Bolgovas rekomenduoja prie klevų sirupo pridėti apelsino sulčių bei 2 valgomuosius šaukštus sūraus sojų padažo.
5. Paruoštą viščiuką dedame į iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 1,5 val.
6. Paruošiame ananasą: pašaliname kotą ir supjaustome į keturias dalis. Dedame ant grilio grotelių ir kepame, kol apskrus.