Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasta ir skanu: orkaitėje keptas milžiniškas prancūziško batono sumuštinis

Nors pastaraisiais metais į madą (tad ir parduotuvių lentynas) atkeliavo duona su įvairiausiomis sėklomis, ištikimų prancūziško batono gerbėjų išliko. Išilgai perpjovus šį milžinišką kepinį, apdėjus ir aptepus skaniais priedais – česnakiniu ar žolelių sviestu, greitai besilydančiu sūriu, pomidorais – vos per kelias minutes galima pasigaminti rimtą užkandį, mažai kuo nusileidžiantį populiariajai picai. Išbandykite!
Kepti prancūziško batono sumuštiniai
Kepti prancūziško batono sumuštiniai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelis pomidoras, supjaustytas labai plonais griežinėliais (jei jie labai didelis, perpjaukite pusiau);
  • 1 prancūziškas batonas;
  • 50 g sviesto, minkšto;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • didelė sauja tarkuoto sūrio (gerai tirpstančio; galite naudoti 2–3 rūšių sūrių mišinį);
  • saujelė šviežių sezoninių žolelių (pvz., bazilikų, petražolių);
  • 2 žiupsniai druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę įjungę grilio arba kaitinimo iš viršaus ir vėjelio funkciją.

2. Batoną perpjaukite išilgai pusiau.

3. Žoleles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sviestą su trintu česnaku ir žolelėmis (dalį jų pasilikite). Gautu mišiniu patepkite batono puses ir dėkite kelioms minutėms į orkaitę, kad sviestas susigertų, o batonas vos vos paskrustų.

5. Išimkite batoną iš orkaitės, apibarstykite tarkuotu sūriu, tada apdėliokite pomidoro griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais ir likusiomis žolelėmis.

Pastaba: jei norite dar rimtesnio sumuštinio, galite jį skaninti plonyčiais dešros griežinėliais, marinuotomis paprikomis, kaparėliais, alyvuogėmis ir pan.

6. Darsyk dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys, pomidorai iškeps, o batono pakraštėliai taps rusvi ir traškūs.

7. Pjaustykite įstrižais gabalais ir valgykite, kol dar šilta.

Vida Press nuotr./Keptas prancūziško batono sumuštinis
Vida Press nuotr./Keptas prancūziško batono sumuštinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais