Paprasta ir skanu: polentos paplotėliai su vištiena ir pomidoriukų salotomis

Vasara, kai dalį patiekalų ruošiame ant grilio, gali tapti skanių eksperimentų laiku. Pavyzdžiui, galima išsikepti gardžių polentos paplotėlių, idealiai derančių su vištiena ir pomidoriukų salotomis. Kaip visa tai paruošti, naujoje vasariškoje kulinarinėje laidoje „Skaniai ir paprastai“ demonstravo virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis. Dabar pagal jo receptą šį patiekalą galite paruošti ir jūs.
Polentos paplotėliai su vištiena ir pomidoriukų salotomis
Polentos paplotėliai su vištiena ir pomidoriukų salotomis / TV3 nuotr.

Ingredientai:

paplotėliams:

  • 3 stiklinės vandens;
  • 1 stiklinė kukurūzų kruopų (polentos);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 stiklinė konservuotų kukurūzų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

vištienai:

  • 4 vištienos filė puselės;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų;
  • šviežių prieskoninių žolelių (peletrūno, raudonėlio, kalendros).

salotoms:

  • 200 g įvairių vyšninių pomidoriukų;
  • 100 g konservuotų žaliųjų alyvuogių;
  • 100 g marinuotų vyšninių paprikų, įdarytų sūriu;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo balzaminio acto.

Gaminimas:

1. Į prikaistuvį, skirtą naudoti ant grilio, įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepinkite smulkintus svogūną ir česnaką. Suberkite konservuotus kukurūzus ir gerai viską apkepkite.

2. Supilkite vandenį, įberkite druskos ir palaukite, kol užvirs. Užvirus, nuolat maišant šluotele, po truputį suberkite kukurūzų kruopas ir nuolat maišykite, kad neprikibtų prie dugno. Virkite 3–5 minutes, kol košė sutirštės.

3. Nuimkite nuo kaitros ir visą masę sudėkite į aliejumi išteptą skardą. Gražiai išlyginkite, kad gautumėte maždaug 1,5 cm storio sluoksnį, atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio paplotėliais.

4. Vištienos filė puseles supjaustykite išilgai, maždaug į tris vienodas dalis, pašlakstykite aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių. Viską gerai išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

5. Pomidoriukus perpjaukite per pusę ir suberkite į dubenį. Sudėkite konservuotas žaliąsias alyvuoges ir vyšnines paprikas. Užpilkite aliejumi iš marinuotų daržovių indelio ir baltuoju balzaminiu actu. Įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.

6. Vieną grilio plokštumą patepkite aliejumi ir ant jos sudėkite kukurūzų kruopų paplotėlius. Ant kitos grilio plokštumos sudėkite vištieną. Apkepkite viską iš abiejų pusių po 5 minutes.

7. Patiekite ant medinės lentelės su pomidoriukų salotomis.

TV3 nuotr./Šefas Gediminas Endriukaitis ir jo gamintas patiekalas
TV3 nuotr./Šefas Gediminas Endriukaitis ir jo gamintas patiekalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs