Ingredientai:
paplotėliams:
- 3 stiklinės vandens;
- 1 stiklinė kukurūzų kruopų (polentos);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 stiklinė konservuotų kukurūzų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
vištienai:
- 4 vištienos filė puselės;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų;
- šviežių prieskoninių žolelių (peletrūno, raudonėlio, kalendros).
salotoms:
- 200 g įvairių vyšninių pomidoriukų;
- 100 g konservuotų žaliųjų alyvuogių;
- 100 g marinuotų vyšninių paprikų, įdarytų sūriu;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų;
- 2 valg. šaukšt. baltojo balzaminio acto.
Gaminimas:
1. Į prikaistuvį, skirtą naudoti ant grilio, įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepinkite smulkintus svogūną ir česnaką. Suberkite konservuotus kukurūzus ir gerai viską apkepkite.
2. Supilkite vandenį, įberkite druskos ir palaukite, kol užvirs. Užvirus, nuolat maišant šluotele, po truputį suberkite kukurūzų kruopas ir nuolat maišykite, kad neprikibtų prie dugno. Virkite 3–5 minutes, kol košė sutirštės.
3. Nuimkite nuo kaitros ir visą masę sudėkite į aliejumi išteptą skardą. Gražiai išlyginkite, kad gautumėte maždaug 1,5 cm storio sluoksnį, atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio paplotėliais.
4. Vištienos filė puseles supjaustykite išilgai, maždaug į tris vienodas dalis, pašlakstykite aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių. Viską gerai išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
5. Pomidoriukus perpjaukite per pusę ir suberkite į dubenį. Sudėkite konservuotas žaliąsias alyvuoges ir vyšnines paprikas. Užpilkite aliejumi iš marinuotų daržovių indelio ir baltuoju balzaminiu actu. Įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
6. Vieną grilio plokštumą patepkite aliejumi ir ant jos sudėkite kukurūzų kruopų paplotėlius. Ant kitos grilio plokštumos sudėkite vištieną. Apkepkite viską iš abiejų pusių po 5 minutes.
7. Patiekite ant medinės lentelės su pomidoriukų salotomis.