„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Paprasta ir skanu: troškintos spalvingos sezoninės daržovės

Šiam patiekalui galite naudoti visas daržoves, kokias tik turite – kuo daugiau spalvų, tuo skaniau!
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelė cukinija;
  • 2 svogūnai;
  • 1 raudona saldžioji paprika;
  • 2 morkos;
  • 1 saliero stiebas;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 st. sauso baltojo vyno;
  • žiupsnis kumino;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 arbat. šaukšt. skysto medaus.

Gaminimas:

1. Daržoves nuplaukite, nusausinkite.

2. Skystą medų išmaišykite baltajame vyne.

3. Cukiniją supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežiniais. Papriką perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. Morkas sutarkuokite, svogūnus ir salierų lapkočius susmulkinkite.

4. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, suberkite kuminus ir maišydama kepinkite, kol svogūnai pagels.

5. Sudėkite morkas ir kepinkite 3 minutes. Sudėkite smulkintas paprikas, cukinijas, salierus. Apšlakstykite vyno ir medaus mišiniu, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.

6. Pagardinkite pipirais, pasūdykite ir dar porą minučių patroškinkite. Apibarstykite šviežiais žalumynais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs