Ingredientai:
- 600–700 g vištienos filė (tinka ir krūtinėlė, ir šlaunelių mėsa);
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
- 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 2 skiltelės česnako, supjaustytos plonais griežinėliais;
- pusės nykščio dydžio gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir supjaustytas plonais griežinėliais ar stambiai sutarkuotas;
- 3 valg. šaukšt. ryžių acto (nesunkiai rasite egzotiškų produktų lentynose);
- 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus (nebūtinai);
- keli šaukštai aliejaus.
patiekimui:
- kepintų sezamų sėklų;
- svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
- trumpai apvirtų ir staigiai atšaldytų brokolių žiedynų;
- virtų trumpagrūžių ryžių.
Gaminimas:
1. Vištienos gabaliukus išdėliokite lėkštėje ir iš abiejų pusių pabarstykite druska bei pipirais.
2. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus – vištiena dar neturi būti visiškai iškepusi. Perdėkite ją į plačią lėkštę.
3. Į keptuvę įpilkite dar mažą šlakelį aliejaus ir berkite česnaką bei imbierą, apkepinkite, kol pakvips, kiek suminkštės, tačiau stebėkite, kad nepradėdų svilti. Supilkite sojos padažą, actą, suberkite cukrų, jei naudojate, ir kepintų sezamų aliejų, gerai pamaišykite mentele, kad cukrus ištirptų.
4. Į keptuvę su padažu sugrąžinkite vištienos gabaliukus. Kepkite dar 5–6 min., vieną kartą apversdami, kol vištiena bus pasidengusi padažu, visiškai iškepusi (patikrinkite perpjovę storiausią gabaliuką).
5. Patiekite vištieną su virtais ryžiais, apvirtais brokoliais, svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.