Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasta pamaitinti būrį: makaronų apkepas su konservuotu tunu

Vasarą aktyvios veiklos netrūksta, o pasportavus ar padirbėjus norisi greitai ir skaniai pavalgyti. Šį kartą siūlome patiekalą, kuriam nereikės jokių įmantrių ingredientų – jį pasigaminsite net atvažiavę į nuošalesnę sodybą ar kaimą, žinoma, jei ten bus orkaitė, o su savimi turėsite makaronų, tuno ir sūrio. Jei visko yra, pirmyn į virtuvę!
Makaronų apkepas
Makaronų apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 300 g makaronų (geriau trumpų);
  • 200 g konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 skardinė konservuotų pjaustytų pomidorų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis kajeno pipirų ar aitriosios paprikos dribsnių;
  • 100 g puskiečio ar kietojo sūrio (tinka parmazano, čederio ar kitas mėgstamas), tarkuoto;
  • šviežio rozmarino, kapoto (labai tinka, bet nebūtina).

Gaminimas:

1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės ir nusunkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros (režimas su vėjeliu). Nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais ištepkite trupučiu alyvuogių aliejumu.

3. Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite česnaką, prieskonius, pakaitinkite, kol pakvips, suberkite nusunktą tuną, rozmariną, įpilkite apie pusę stiklinės vandens, supilkite konservuotus pomidorus, pakaitinkite 2-3 minutes. Tuomet į keptuvę suverskite ir makaronus, sumaišykite, o tada perdėkite į kepimo indą.

4. Kiek palyginkite makaronų ir kitų ingredientų mišinio paviršių, pabarstykite sūriu ir dėkite kepti. Kepkite apie 20-25 min. arba kol gražiai apskrus paviršius.

5. Tiekite iškart, jei norisi gaiviau, šalia derinkite lengvas įvairių žalumynų salotas.

Vida Press nuotr./Makaronų apkepas
Vida Press nuotr./Makaronų apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais