Ingredientai (4 asm.):
- 300 g makaronų (geriau trumpų);
- 200 g konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 skardinė konservuotų pjaustytų pomidorų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- didelis žiupsnis kajeno pipirų ar aitriosios paprikos dribsnių;
- 100 g puskiečio ar kietojo sūrio (tinka parmazano, čederio ar kitas mėgstamas), tarkuoto;
- šviežio rozmarino, kapoto (labai tinka, bet nebūtina).
Gaminimas:
1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės ir nusunkite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros (režimas su vėjeliu). Nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais ištepkite trupučiu alyvuogių aliejumu.
3. Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite česnaką, prieskonius, pakaitinkite, kol pakvips, suberkite nusunktą tuną, rozmariną, įpilkite apie pusę stiklinės vandens, supilkite konservuotus pomidorus, pakaitinkite 2-3 minutes. Tuomet į keptuvę suverskite ir makaronus, sumaišykite, o tada perdėkite į kepimo indą.
4. Kiek palyginkite makaronų ir kitų ingredientų mišinio paviršių, pabarstykite sūriu ir dėkite kepti. Kepkite apie 20-25 min. arba kol gražiai apskrus paviršius.
5. Tiekite iškart, jei norisi gaiviau, šalia derinkite lengvas įvairių žalumynų salotas.