Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė, vienas naudingiausių raugintų produktų yra lietuvių nuo seno pamėgti rauginti kopūstai. Juose gausu vitaminų, pavyzdžiui, vitamino C. Šis produktas taip pat išsiskiria ir tuo, kad labai ilgai negenda. Rauginti kopūstai stiprina imunitetą, organizmą saugo nuo virusų ir bakterijų.
Savo mitybą norintiems paįvairinti pikantiškesnio skonio patiekalu, V.Juodkazienė siūlo troškinio su raugintais kopūstais receptą. „Šis patiekalas sušildys šaltą dieną. Tačiau jis ne tik sotus, sveikas, bet ir turintis mažai kalorijų, todėl patiks ir tiems, kurie laikosi sveikos mitybos taisyklių“, – sako maisto ekspertė.
Troškinti rauginti kopūstai su šonine
Ingredientai:
- raugintų kopūstų;
- gabalėlis rūkytos šoninės;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- žiupsnelis kmynų;
- pomidorų tyrės;
- šlakelis aliejaus;
- po žiupsnelį druskos ir pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia morką ir svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje. Tuomet ant daržovių sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę ir kartu su morkomis ir svogūnais pakepkite dar kelias minutes.
2. Į apkepintas daržoves ir šoninę sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite pomidorų tyrę, viską pagardinkite druska ir pipirais, žiupsneliu kmynų bei pamaišydami troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
3. Jeigu mėgstate – galite patiekti su karštomis bulvėmis.