Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasta, skani ir soti burokėlių ir lęšių mišrainė su kiaušiniais

Šią mišrainę paruošite itin greitai, jei nusipirksite ar iš anksto išsivirsite burokėlių ir lęšių. Ją puikiai papildys mažučiai putpelių kiaušiniai, kurių net galima nelupti – valgyti su visu lukštu ir gauti papildomų naudingų medžiagų. Tačiau galima lukštą ir lupti, kaip ir naudoti ne putpelių, bet mums įprastesnius vištų kiaušinius.
Burokėlių ir lęšių mišrainė
Burokėlių ir lęšių mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuotų lęšių (jei virsite patys, tuomet prireiks 1 stiklinės jau išvirtų);
  • 2 didesni virti (arba kepti) burokėliai;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 6–7 putpelių arba 2–3 vištų kiaušiniai, kietai išvirti;
  • aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtinai);
  • gražgarsčių lapelių (nebūtinai).

Pastaba: jei norite, mišrainę galite papildyti įvairiomis kitomis keptomis daržovėmis – morkomis, saldžiosiomis bulvėmis, moliūgais.

Gaminimas:

1. Lęšius nusunkite. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite „burokine“ tarka. Putpelių kiaušinius perpjaukite pusiau, o vištų – perpus, o tada kiekvieną pusę į 3 skilteles.

2. Visus ingredientus, išskyrus kiaušinius, dėkite į dubenį ir išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos. Jei naudojate gražgarstes bei keptas daržoves, sumaišykite kartu.

3. Tiekite mišrainę dubenėliuose ant viršaus uždėdami po kelias kiaušinių puseles ar griežinėlius.

Vida Press nuotr./Burokėlių ir lęšių mišrainė
Vida Press nuotr./Burokėlių ir lęšių mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais