Ingredientai:
- 1 skardinė konservuotų lęšių (jei virsite patys, tuomet prireiks 1 stiklinės jau išvirtų);
- 2 didesni virti (arba kepti) burokėliai;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- 6–7 putpelių arba 2–3 vištų kiaušiniai, kietai išvirti;
- aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtinai);
- gražgarsčių lapelių (nebūtinai).
Pastaba: jei norite, mišrainę galite papildyti įvairiomis kitomis keptomis daržovėmis – morkomis, saldžiosiomis bulvėmis, moliūgais.
Gaminimas:
1. Lęšius nusunkite. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite „burokine“ tarka. Putpelių kiaušinius perpjaukite pusiau, o vištų – perpus, o tada kiekvieną pusę į 3 skilteles.
2. Visus ingredientus, išskyrus kiaušinius, dėkite į dubenį ir išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos. Jei naudojate gražgarstes bei keptas daržoves, sumaišykite kartu.
3. Tiekite mišrainę dubenėliuose ant viršaus uždėdami po kelias kiaušinių puseles ar griežinėlius.