Ingredientai (4 asm.):
mišrainei:
- 4 kiaušiniai;
- 2 salierų stiebai;
- 1 arbat. šaukšt. baltojo vyno acto;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- 2 valg. šaukšt. majonezo;
- 2 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
sumuštiniams:
- 8 didelės riekės mėgstamos šviesios duonos;
- sauja mikrožalumynų, smulkių salotų lapelių, pavyzdžiui, sultenių.
Gaminimas:
1. Kietai išvirkite kiaušinius ir atvėsinkite dubenyje šalto vandens. Tada nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Salierų stiebus supjaustykite itin plonais griežinėliais, susmulkinkite ir svogūnų laiškus.
3. Į dubenį berkite kiaušinius, svogūnus, salierus, dėkite majonezą, jogurtą, įpilkite truputį acto, berkite prieskonius. Gerai išmaišykite ir ragaukite – jei trūksta skonio, koreguokite jį dar trupučiu druskos, acto ar pipirų.
4. Duonos riekes švielniai iš vienos pusės pakepinkite, kad įgautų kiek traškumo.
5. Ant 4 riekių nepakepintosios pusės dėkite po porą šaukštų mišrainės, paskirstykite ją, ant viršaus klokite nuplautų ir nusausintų žalėsių, tuomet uždenkite antrąja rieke, kad gautumėte suvožtinį, kiek spustelėkite. Perpjaukite pusiau, kad būtų patogu valgyti, ir ragaukite.