Reikės:
- 1 NORFOS kiaulienos išpjovos (apie 500 g.),
- 1 poro,
- ½ raudonosios paprikos,
- 150 g špinatų,
- druskos, pipirų,
- 1 kiaušinio aptepimui.
Šaldytai tešlai reikės:
- 350 g miltų,
- 200 g šalto sviesto,
- 200 g grietinės,
- 1 kiaušinio,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
1. Pirmiausia paruoškite šaldytą tešlą: visus ingredientus sumaišykite virtuviniu kombainu, kol tešla susijungs iki vientisos masės. Jei kombaino neturite, sviestą galima sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su miltais ir likusiais ingredientais. Suspauskite tešlą ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Jei neturite laiko ruošti, galite nusipirkti šaldytos tešlos iš parduotuvės – prireiks vieno lakšto.
2. Kiaulienos išpjovą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį, kad sušiltų.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite susmulkintą porą, juostelėmis pjaustytą papriką. Pabaigoje sudėkite stambiai sukapotus špinatus ir trumpai patroškinkite. Paskaninkite druska ir pipirais.
4. Mėsą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite ir apiberkite pipirais.
5. Mėsą apkepkite keptuvėje iš visų pusių keletą minučių, kol gražiai apskrus.
6. Iš tešlos iškočiokite lakštą, ant jo paskleiskite atvėsusias daržoves ir dėkite mėsą. Gražiai susukite, užlenkite galus ir perkelkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
7. Vyniotinio viršų patepkite kiaušinio plakiniu.
8. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
9. Patiekite su daržovių salotomis. Skanu valgyti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį.
Skanaus!
Dėkojame Valentinai G. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti 5 kg šviežios NORFOS kiaulienos!